BIST 9.479
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.503,93
HABER /  GÜNCEL

Yılın son MGK'sında Rusya'ya sert mesaj!

MGK, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığındaCumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde toplandı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında'ki Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sona erdi. Yılın son Milli Güvenlik Kurulu toplantısında, bölgede yaşanan gelişmeler ve terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlar ele alındı. Rusya'ya sert mesajlar verilen MGK bildirisinde, Moskova'nın tavrının kabul edilemez olduğu vurgulandı.

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığındaCumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde toplandı. Yılın son Milli Güvenlik Kurulu, 64. hükümette yer alan kabine üyeleriyle ilk kez gerçekleştirilmiş oldu.

Milli Güvenlik Kurulu’nda, bölgede yaşanan gelişmeler başta olmak üzere, Rusya ile yaşanan jet krizi, Rusya’nın Suriye’de ve Doğu Akdeniz’deki varlığı, yaşanabilecek senaryolar ve bu kapsamda atılacak adımlar, terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlar ve paralel yapıyla mücadele kapsamlı bir şekilde alındığı öğrenildi.

IRAK'IN EGEMENLİK HAKKI

MGK açıklamasında, Irak'ta yaşanan son gelişmelerin bölge güvenliği açısından gözden geçirildiği belirtilerek, "Irak'ın toprak bütünlüğünü ve egemenliğini tehdit eden DEAŞ ve benzeri terör örgütlerine karşı Irak halkının yanında olduğumuz teyit edilmiştir" denildi.

"RUSYA'NIN TAVRI KABUL EDİLEMEZ"

MGK bildirisinde "Rusya'nın, Suriye'deki rejimle birlikte bölgede yürüttüğü faaliyetler ile bu faaliyetlerin yol açtığı, mülteci konusu dahil, tüm insani meseleler hakkında Kurul bilgilendirilmiştir. Rusya'nın ülkemizin meşru tutumuna karşı gösterdiği kabul edilemez tavır değerlendirilmiş, bu durum karşısında Türkiye'nin aldığı ve alacağı tedbirler ayrıntılı olarak görüşülmüştür." denildi.

MGK açıklamasında, toplantıda Bayırbucak bölgesinde yaşayanlar dahil, Türkmenlerin durumunun ele alındığı belirtilerek, "Sınırlarımızın dışında bulunan soydaş ve akraba topluluklar ile ılımlı muhaliflerin yaşadığı sorunlar karşısında duyarsız kalınmayacağı ifade edilmiştir" denildi.

MGK açıklamasında şöyle denildi:

"Dini, mezhebi, etnik kavram ve hassasiyetleri istismar eden tüm terör örgütleri ve bunlara destek veren odaklarla, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da 'Hukukun üstünlüğü ilkesi' çerçevesinde, ayrım gözetilmeksizin mücadeleye devam edileceği belirtilmiştir"

"Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerinde son dönemde meydana gelen olumlu gelişmelerin ve üyelik sürecimizin yeniden canlanmış olmasından duyulan memnuniyet dile getirilmiştir."