BIST 10.051
DOLAR 32,34
EURO 34,76
ALTIN 2.408,52
HABER /  GÜNCEL

Yıldızların Altında güldük!

Yıldız Tilbe ömür kadın vesselam. Programına katılan İsmail Türüt Saadettin Kaynak'tan bahsederken Tilbe öyle bir laf etti ki gülmemek elde değil!

Abone ol

Burhan Ayeri Akşam Gazetesi'ndeki köşe yazısında Yıldız Tilbe için diyor

Önce Beyaz Show, bir gece sonra TV Makinası'nın uykusuz bıraktığı gözlerimizin isyanını çalan telefonla fark ettik. Arayan Sacit Arslan'dı. 'Ağabey Yıldız Tilbe'nin şovunda bir tuhaflık var. Muazzez Abacı, stüdyodan çıktı' dedi. Biz de 'Şekerlemeye' geçtiğimizi itiraf ettik. Hemen Star'a dikkat kesildik. İlginç konuk yoğunluğu vardı. İsmail Türüt, Uğur Işılak, Aykut Işıklar ve Muazzez Abacı dörtlüsü gerçek anlamda 'Vatan, Millet ve Bayrak savunucularıydı'. Bunlara ilaveten Yıldız Tilbe'nin 'Birleştirici ve bütünleştirici konuşmalarını' sevdiğimizi itiraf edelim. Bu kız aslında iyi niyetli. Birileri orasından burasından çekmese şarkılarını okur, güzel de beste yapar. Hani bazı eksiklikleri yok mu? Tabii ki var. Türüt 'Dursun Kaptan türküsünü, Sadettin Kaynak'ın bestelediğini' tespit ettiklerini söyleyince Tilbe'nin müdahalesiyle gülmekten yere düşüyorduk. Türk Müziği'nin önemli isimlerinden olan ve 45 yıl önce kaybettiğimiz üstad için gayet saf bir şekilde 'Yaşıyor mu' diye sordu. Ne diyelim 'Yıldız işte'yi yapıştırıp, onu böyle kabul edeceksiniz.
'Yıldızların Altında'ya katılan Muazzez Abacı'ya ayrı parantez açmak istiyoruz. Kim neyi söylemeye kalksa, bir başka alternatifle karşı çıktı. Örneğin Aşık Veysel isteyenlere 'Yunus'tan okuyalım' mıyı yapıştırdı. En önemli konuysa Tilbe'ye eşlik eden orkestra. Kimse kızıp, sinirlenmeye kalkmasın, çok kötüler. Kumkapı'da lokanta lokanta gezenler bile bunlardan iyi. Hele İbrahim Tatlıses'in ekibiyle kıyaslamaya kalkarsanız, aradaki uçurumu fark edersiniz...