BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Yıldız Kenter'e Homeros Şiir Ödülü

Çanakkale Uluslararası 42. Troia Festivali, başlıyor. Ana teması "Kültürlerin Dansı" olarak belirlenen festivalde Yıldız Kenter'e Homeros Şiir Ödülü verilecek.

Abone ol

Ana teması "Kültürlerin Dansı" olarak belirlenen festivalin etkinlikleri, Belediye Başkanlığı ile Cumhuriyet Meydanı arasında düzenlenecek kortej yürüyüşüyle başlayacak.

Etkinlikleri kapsamında, yerel sanatçıların hazırladığı dia gösterileri ile İzmir Düş Gezginleri Çocuk Tiyatrosu ve Tiyatro Troya ekibinin halka açık gösterileri izlenebilecek. Festivalde çeşitli sergiler açılacak ve konserler verilecek.

Festival etkinlikleri kapsamında 10 Ağustos'ta Troia Antik Kenti'nde yapılacak törende, ilki Chiristian Wolf, ikincisi Yaşar Kemal'e ve üçüncüsü Troia ile ilgili incelemeleri nedeniyle İsviçreli Prof. Dr. Joachim Latacz'a verilen Homeros Şiir Ödülü'nün 4'üncüsü Yıldız Kenter'e verilecek.

Festivalde Türkiye'nin yanı sıra Yunanistan, Bulgaristan, Sırbistan, Makedonya, Gürcistan, Acara, Bosna-Hersek ve KKTC halkoyunları ekipleri, Cumhuriyet Meydanı'nda halk danslarını sergileyecek. Ayrıca, Almanya'nın Osnabruck kenti konservatuarı, folk konseri verecek.

Festival, 16 Ağustos akşamı, Şükriye Tutkun'un konseriyle sona erecek.

Kaynak: www.trt.net.tr