BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Yıldırım'dan terörü bitirme sözü!

Başbakan Binali Yıldırım, Muş'ta konuştu yeni anayasaya CHP'nin dışında PKK, FETÖ ve DEAŞ'ın da karşı çıktığını söyledi. Yıldırım, yeni anayasaya destek istedi, 16 Nisan'da terörün biteceğini söyledi.

Abone ol

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, yeni anayasayla birlikte 16 Nisan'dan sonra terörün biteceğini, terörist örgütlerden de Türkiye'nin kurtulacağını söyledi. Meydandakilerden halk oylaması için çalışmalarını, kapı kapı dolaşmalarını, sıkılmadık el bırakmamalarını isteyen Yıldırım, "İnşallah 16 Nisan'da kalıcı bir bahar için 'Evet' diyeceğiz." diye konuştu.

Binali Yıldırım, dün Muş'ta terör örgütü PKK'nın bölge insanını mağdur ettiğini, yıkılan evleri tek tek yeniden yaptıklarını söyledi. Sur'da, Cizre'de, İdil'de, Silopi'de, Nusaybin'de, Yüksekova'da, Şırnak'ta, Bulanık'ta, Varto'da 30 bin yeni konut inşa ettiklerini belirten Yıldırım, devletin yıkılanı yapacağını; ancak teröre asla boyun eğmeyeceğini söyledi.

"EVET ÇIKARSA BİZ BİTTİK DİYORLAR"

Yıldırım, HDP'nin de söz konusu değişikliğe karşı olduğunu aktararak "Bölücü PKK terör örgütünün adeta esiri haline gelmiş bir partiden bahsetiyoruz, sırtını Kandil'e yaslamış HDP karşı olsa ne olur, olmasa ne olur? PKK'nın o elebaşıları Kandil'den ne diyorlar? 'Eğer 16 Nisan'da evet çıkarsa biz bittik' diyorlar." değerlendirmesini yaptı.

"TÜRKİYE'Yİ TERÖR BELASINDAN KURTARACAĞIZ"

Türk bayrağının rengi şehit kanı, hilali bağımsızlığın sembolü, yıldızı ise her bir şehidin nişanesi olduğunu ifade eden Yıldırım, "Kim teröre yardım ederse, kol kanat gererse, kim terörü beslerse içeride ve dışarıda hepsinin üzerine acımasızca gideceğiz, hiç endişeniz olmasın. Önce Kürt, Zaza kardeşimi ama bütün Türkiye'yi, 79 milyonu bu terör belasından kurtaracağız Allah'ın izniyle." diye konuştu.

"CHP DARBEDEN MEDET UMDU"

Anayasa değişikliğine CHP'nin karşı çıktığını hatırlatan Başbakan Yıldırım, "Bunlar niye bu değişikliği istemiyor biliyor musunuz? Bunlar çalışmayı sevmezler. Bu sistemle beraber çalışmak zorunda kalacaklar. Milletin gözüne girmek için daha çok çalışacaklar ama bunların çalışma alışkanlıkları yok, bunlar bedavacı. 'Bir yerden bir fırsat olsa da işin ucundan biz de tutsak' diye hep fırsat kolladılar, darbelerden medet umdular, darbelerin arkasından kendilerine siyasi bir alan açtılar." ifadelerini kullandı.