BIST 9.530
DOLAR 32,47
EURO 34,86
ALTIN 2.477,63
HABER /  POLİTİKA

Yıldırım'dan Kıbrıs açıklaması çok ayıp!

Başbakan Binali Yıldırım, CHP'nin 'Kıbrıs'ı satıyorsunuz' eleştirisine yanıt verdi. Yıldırım, 'Ne ayıp! Haddini bilmemek' dedi.

Abone ol

TBMM'de son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor.

Başbakan Binali Yıldırım basın mensuplarına bugün Meclis'te yaşanan Kıbrıs görüşmeleri tartışması ve bu konuda hükümete yöneltilen eleştiriler konusunda açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yıldırım, 'Ne demek KKTC'yi satmak. Çok ayıp bir şey, haddini bilmemek. Kıbrıs konusunda bizim şartlarımız da kırmızı çizgilerimiz de bellidir' dedi.

Başbakan Yıldırım'ın açıklamaları şu şekilde;

KIBRIS İÇİN ŞARTLARIMIZ DA KIRMIZI ÇİZGİMİZ DE BELLİDİR

Ne demek satmak. Çok ayıp birşey. Yani bu en azından; hakikaten haddini bilmemektir. Yani gitmeyince satmış mı oluyoruz? Böyle birşey olur mu? Gitmemizi gerektiren bir durum yok. Kıbrıs ile ilgili görüşmeler uzun yıllardan beri devam ediyor. Kıbrıs için bizim şartlarımız bellidir, kırmızı çizgilerimiz bellidir.

3 yıl önceki Musul Başkonsolosluğu görevi sırasında 43 personeliyle birlikte konsolosluğu basan DEAŞ tarafından kaçırıldıktan sonra serbest kalan CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz’ın, Cenevre görüşmelerine yönelik, “Basbayağı Kıbrıs’ı satıyorsunuz” çıkışı Meclis’te ilginç bir tartışmaya yol açmıştı.

Yılmaz, “Seni elçiliğinden alan devlet yine vermeyecek. Seni vermedik Kıbrıs’ı verir miyiz be” diye laf atan AK Partililere, “Sen sattın beni, ne kurtardın, teslim ettin” tepkisini verdi.