BIST 9.709
DOLAR 32,52
EURO 34,83
ALTIN 2.425,17
HABER /  POLİTİKA

Yıldırım'dan darbe heveslilerine uyarı

Başbakan Binali Yıldırım, Muğla'da Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin verdiği fahri doktora törenine katıldı. Yıldırım burada darbe heveslilerini uyardı, çılgınlığınızın bedelini canlarıyla öderler diye konuştu.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz benzeri bir çılgın olmaması için kurumsal olarak her türlü tedbiri aldıklarını söyledi. Yıldırım, buna rağmen birileri bir çılgınlık yaparsa bunun da bedelini canlarıyla ödeyecekleri uyarısında bulundu.

Yıldırım, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından kendisine takdim edilen fahri doktora unvanı dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada yeni anayasa düzenlemesini anlattı. Türkiye'nin çok önemli bir kararın arefesinde olduğunu söyleyen Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü:

"Anayasa değişikliği hazırlık sürecinde sadece HDP'ye gitmedik. HDP, 7 Haziran'dan sonra rotadan çıktı. Türkiye partisi olmaktan vazgeçti, bölücülerin terör gruplarının etkisinden kurtaramadık. Onun için onu hariç tuttuk. 

"İKİLİ YAPI TÜRKİYE'NİN ÖNÜNÜ TIKIYOR"

Burada başbakan ve cumhurbaşkanı gibi iki siyasi güç var. Bu iki siyasi güç maalesef çoğu kere Türkiye'nin önünü tıkıyor, hızını kesiyor. Bunu ben söylüyorum, bu hükümetin başbakanı olarak söylüyorum. 

"GÜNEYDOĞU'DA HER ŞEY KONTROL ALTINDA"

Bir terör olayı, bir canlı bomba bütün şeyimizi alt üst ediyor. Yazık günah değil mi? Bu ülke buna layık değil. Ülkemizin enerjisini yok eden, hızımızı kesen bu terör işinden bu memleketi kurtaracağız. Başka çaresi yok. Şu anda nefes alamıyorlar. Doğu, Güneydoğu Allah'a şükür her şey kontrolümüzde. 

ERDOĞAN'A SUİKAST TİMİ

Siz şahit oldunuz, valimiz, milletvekillerimiz şahit oldunuz. Alçaklar, devletten çaldıkları Çiğli'deki helikopterlere bindiler, silahlarla geldiler ülkenin Cumhurbaşkanı'nı öldürmeye. Bu alçaklığı gördük. Olur mu böyle bir şey? Oldu. Bir daha olmasına zemin hazırlayacak mıyız? Bunu biz nasıl izah ederiz gelecek kuşacaklara? Onun için Türkiye bir daha bu işleri yaşamamalı, dünyaya kepaze olmamalı, enerjisini kaybetmemeli.

"ÇILGINLIK YAPAN CANIYLA BEDELİNİ ÖDER"

Şunu diyebilirsiniz, 'Hiç mi olmayacak.' Şunu söyleyeyim, dünyada çılgınlığın mevzuatı yok. Çılgınlık yapan canıyla da bedelini öder. Biz, olmayacak şekilde bütün sistemi, kontrol mekanizmalarını kuruyoruz ama olması durumunda da sonuç 15 Temmuz'dan farklı olmaz. Bunu da bilmek lazım. Onun için kolay kolay kimse bu ülkede bir daha çılgınlık yapamaz."