BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Yıldırım'dan cinsel istismar açıklaması!

Başbakan Binali Yıldırım Meclis'te tartışma konusu olan cinsel istismar düzenlemesiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Başbakan, kanunun tecavüze af değil, 13 bin ailenin mağduriyetini gidermeye yönelik olduğunu açıkladı.

Abone ol

Yıldırım Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısıyla ilgili tartışmalara açıklık getirdi.

Başbakan Yıldırım cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yıldırım tartışma konusu olan cinsel istismar düzenlemesiyle ilgili şu açıklamalarda bulundu.

3 BİN AİLE MAĞDUR

''Olay şudur, yaşı tutmayan, erken yaşta evlenenler var. Bilmiyorlar yasaları. Dolayısıyla çocukları oluyor, baba hapse giriyor, çocuklar anasıyla yalnız başına kalıyor. Bu şekilde 3 bin aile olduğu tespit edildi. Bir seferliğine bu mağduriyetin giderilmesine yönelik bir çalışmadır.

PARTİLER BU SORUNU ÇÖZMEK İÇİN SÖZ VERMİŞTİ

Esasen seçim kampanyalarında hem CHP'lilerin hem MHP'lilerin hem AK Parti'lilerin önüne gelen en önemli sorun ve herkes de bu sorunu çözmek için söz vermişti.

BU BİR İFTİRADIR

Bu mağduriyetin giderilmesi için yapılan düzenlemeyi maalesef CHP, her şeyde olduğu gibi, bir ucuz istismar aracı olarak kullanmaya kalktı ama her şey ortada. Bu bir tecavüze af değildir, tecavüze en ağır cezayı AK Parti getirdi. Bu bir iftiradır''.