BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,90
ALTIN 2.437,16
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Yıldırım'dan ABD'ye Rakka uyarısı!

Başbakan Binali Yıldırım, rakka konusunda ABD ile görüşüldüğünü; ancak muhataplarının henüz kararla ilgili kendilerine resmi bir dönüş yapmadığını söyledi.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, Rakka konusunda Türkiye'nin müttefiklerine gerekeni söylediğini, kararın artık onlara ait olduğunu söyledi. Terörle mücadelenin bir başka terör örgütü eliyle yürütülemeyeceğini belirten Yıldırım, ABD'nin silahlarının bir şekilde PKK'nın eline geçtiğini bunun da bölge insanı için tehdit oluşturduğunu söyledi.

Binali Yıldırım, NTV ortak yayınında Oğuz Haksever'in sorularını cevapladı. Halkbank yöneticisinin ABD'de gözaltına alınmasıyla ilgili gereken girişimlerin başlatıldığını söyleyen Yıldırım, hukuki sürecin takip edildiğini ifade etti. İşte Yıldırım'ın açıklamalarından bazı satır başları:

TÜRKMEN BÖLGESİNDE KÜRT BAYRAĞI

"Konunun iki bağlamı var. Bunun birisi Irak açısıdır. Burası Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi'ne bağlı bir yer değildir. Bu açıdan yapılan emrivakidir. Merkezi yönetimin rızası yok, bölgede yaşayan Türkmenler'in ve Araplar'ın rızası yok. Anayasa açısından da doğru değildir. Bizim açıdan da böyledir. Gerekli tepkiyi ilgili kurumlar yapmıştır.

TÜRKİYE'NİN RAKKA HASSASİYETİ

PYD ile ABD'nin silahlı güçlerinin birlikte çalıştığı yönünde bir bilgi var. Bize resmi bir dönüş olmuş değil Rakka konusunda nasıl hareket edileceği hususunda. Yaşanan gelişmeler sanki eski yönetimin gittiği yoldan gidildiği gibi bir düşünce var. 

Bu bizim iç güvenliğimizi tehdit eden bir dış güvenlik sorunudur. Bu unsurlar PKK ile iç içe. Bizim için böyle. Dolayısıyla bizim terörle mücadelemizde de ciddi bir risk oluşturuyor. ABD'nin silahları onların elinden PKK'ya geçiyor ve o silahlarda bize karşı kullanılıyor. Bölgede yaşayan halkımız için tehdit oluşturuyor. Bu konuyu açıkça muhataplarımıza anlattık. Karar artık onların!"