BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,59
ALTIN 2.389,65
HABER /  GÜNCEL

Yıldırım Platini ile hesap görecek

Metris Cezaevi'nde yatan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, UEFA Başkanı Michel Platini'ye dava açtı..

Abone ol

"Soruşturma bittiğinde, Fenerbahçe'nin ne yaptığını herkes görecek" sözleriyle şimşekleri üzerine çeken Platini'ye karşı Aziz Yıldırım harekete geçti.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, avukatları; Faik Işık, Abdurrahim Erol, Özgür Kumral ve Fatih Mehmet Altay, kanalıyla dün UEFA Başkanı Michel Platini hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na resmen suç duyurusunda bulundu.

Milliyet'in haberine göre 6 Eylül'de Avusturya'da, Türkiye Futbol Federasyonu ile bir araya gelen Platini'nin açıklamalarını kanıt olarak gösteren Aziz Yıldırım suçlamaları 5 ana başlıkta topladı. Aynı dilekçede, Platini'nin verdiği demecinde Türk medyasında yer alan haberlerin küpürleri de kanıt olarak sunuldu.

Platini ile ilgili verilen dilekçede ayrıca şu ifadeler de yer aldı:

"Şüpheli beyanlarıyla müvekkilimizi ve başkanı olduğu Fenerbahçe Spor Kulübünü gerek ulusal gerekse uluslararası kamuoyu nezdinde suçlu ilan etmiştir. Müvekkilimize ve temsil ettiği spor kulübüne alenen, basın yayın yolu ile suç isnadında bulunmuştur.

Anayasamızın 38/4. maddesinde belirtilen MASUMİYET KARİNESİ açıkça ihlal edilmiştir. Müvekkilimizin suçluluğuna dair SOMUT, KESİN, HER TÜRLÜ ŞÜPHEDEN UZAK ve tüm yargısal aşamalarını tamamlayarak kesinleşmiş olan bir MAHKUMİYET HÜKMÜ YOKKEN şüpheli; müvekkilimiz ve temsil ettiği Fenerbahçe Spor Kulübü hakkında, KENDİ İDDİANAMESİNİ YAZMIŞ VE SAVUNMA ALMA GEREKSİNİMİ DUYMADAN KESİN HÜKMÜNÜ vermiştir. Bu sebeple müvekkilimize haksız yere, alenen basın ve yayın yoluyla suç isnadında bulunulması hukuka aykırı bir eylem olup TCK nın ilgili maddesi uyarınca suç teşkil etmektedir.