BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Yıldırım Demirören'e destek yağıyor

Yıldırım Demirören'e TFF Başkan adaylığı açıklamasının ardından 13 kulüpten destek geldi

Abone ol

Beşiktaş Kulübü ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Yıldırım Demirören, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) 27 Şubat'ta yapılacak olağanüstü genel kurulunda başkan adayı olduğunu resmen duyurdu.

Demireören'e bu açıklamasının ardından 13 kulüpten destek geldi. Galatasaray ve Bursaspor ise destek vermeyeceklerini açıkladı. Fenerbahçe, Trabzonspor, Manisaspor ve ise henüz konuyla ilgili açıklamada bulunmadı.

13 KULÜPTEN DESTEK

Beşiktaş, Gaziantepspor, Mersin İdman Yurdu, Eskişehirspor, Ankaragücü, Gençlerbirliği, Kayserispor, Kardemir Karabükspor, Samsunspor, Orduspor, Antalyaspor, Sivasspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Yıldırım Demirören'in başkanlığını desteklediğini açıklarken, Galatasaray ve Bursaspor destek vermeyeceklerini açıkladı. Fenerbahçe, Trabzonspor, Manisaspor ve ise henüz konuyla ilgili açıklamada bulunmadı.

GALATASARAY DESTEKLEMİYOR

Galatasaray Kulübü ikinci başkanı Adnan Öztürk, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) olağanüstü genel kurulunda, futbolda şike soruşturması kapsamında ismi geçen kulüplerden birinin yöneticisinin başkanlığa aday olmasını, Türk futbolunun geleceği için sıhhatli görmediklerini söyledi.

Adnan Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, "Türk futbol tarihinin en riskli ve problemli doneminde devam eden adli süreçte isimi geçen kulüplerden herhangi birisinin, herhangi bir yöneticisinin, TFF başkanlığına aday olmasının Türk futbolunun geleceği için sıhhatli olmadığına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe, Trabzonspor, Sivasspor, Manisaspor ve Ankaragücü ise henüz konuyla ilgili açıklamada bulunmadı.

Kulüpler Birliği Vakfı'ndan açıklama:

Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Yardımcısı Hasan Akıncıoğlu, Beşiktaş Kulübü ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Yıldırım Demirören'in, 27 Şubat'ta yapılacak Türkiye Futbol Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu'nda başkanlığa aday olmasından, vakıf yönetiminin büyük çoğunluğu olarak memnuniyet duyduklarını bildirdi.

Akıncıoğlu, Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Yardımcısı sıfatıyla yaptığı yazılı açıklamada, Yıldırım Demirören'in aday olacağını memnuniyetle öğrendiklerini belirterek, "Vakfımız yönetimi, büyük çoğunlukla Sayın Demirören'in başkan adaylığını destekleme kararı almıştır. Sayın Demirören'e seçim sürecinde başarılar dileriz" ifadesini kullandı.