BIST 9.457
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.495,58
HABER /  POLİTİKA

Yıldırım açıkladı: O cezalar affedilecek

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, köprü geçişlerindeki cezaların affedileceğini ve ödenmiş paralarında geri ödeneceğini söyledi. Yıldırım, köprü geçişlerindeki cezalarla ilgili durumun çelişkili olduğunu kaydetti.

Abone ol

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Ulaştırma Bakanlığı 2. Köprü geçiş cezalarının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi. Yıldırım, geçişlerle ilgili ortada çelişkili bir durum olduğunu ve cezaların affedilmesi gerektiğini kaydetti.

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, İstanbul'da köprü geçiş cezası mağdurlarıyla bir araya geldi.

Yıldırım yaptığı açıklamada, "Bugünkü toplantının maksadı mağdur olan İstanbullunun burada bulunan arkadaşlarla 18 arkadaşımızla bu işi konuştuk, dinledik. Bunun düzeltilmesi gerektiği kanaatine vardık.

Ulaştırma Bakanlığı 2. Köprü geçiş cezalarını yeniden gözden geçirmeli. 2. Köprü geçiş cezalarının affedilmesi gerekiyor. Çelişkili durumlar var, bu durum düzeltilmeli. Yani bunlardan hangisinin kamyon türü muameleye tabi tutulacağının, hangilerinin bunun dışında kalacağının belirlenmesi lazım. Burada bir karışıklık var.

ÖDEYENLERİN PARALARI İADE EDİLECEK

Cezaların yazıldığı günden yeni düzenlemenin Meclis'ten geçtiği güne kadar olan bütün cezaların affedilmesi, birinci iş bu. 6001 sayılı Karayolları Kanunu'na geçici bir madde koyarak bu işi kökten çözeceğiz.

Açılan davalardan feraget edilecek, ceza ödeyenlerin parası marttan itibaren iade edilecek."