BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  SPOR

Yıldıray Baştürkün hedefi

Hertha BSC Berlin'de oynayan milli futbolcu Yıldıray Baştürk gelecekteki hedefini açıkladı.

Abone ol

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Hertha BSC Berlin'de oynayan milli futbolcu Yıldıray Baştürk gelecekteki hedefinin uluslararası şampiyonalara katılan bir takımda oynamak olduğunu söyledi.

Yıldıray, Alman Bild gazetesine yaptığı açıklamada, gelecekte yeniden Şampiyonlar Ligi'nde oynamak istediğini belirterek, ''Teklifler geliyor ama diğer taraftan Berlin'de 2 güzel yılım geçti. Burada kendimi iyi hissediyorum ve bir yıl daha sözleşmem var. Ancak gelecekteki hedefim uluslararası sahnede oynamak'' dedi.

Gazetlere geçen hafata, ''Hertha'da kalıp kalmıyacağımı  söyleyemem'' açıklaması yapan Yıldıray, ''Tüm kabinizle Herthadamısınız'' sorusuna karşılık da, ''Tabii ki, Hertha ile yapacağım sezonun 4 önemli karşılaşmasını düşünüyorum'' şeklinde konuştu.

Hertha BSC Berlin teknik direktörü Folko Götz de, Yıldıray'ın isteklerini anladığını, uzun zaman onunla çalışmak istediğini söyledi. Takımın Menejeri Dieter Hoeness de, Yıldıray'ın takımda en önemli oyunculardan birisi olduğunu belirterek, ''Yıldıray'ın sözleşmesini önceden uzatmak istiyoruz'' diye konuştu.

Berliner Kurier gazetesi de, ''İmdat, Bayern Yıldı'yi çalacak'' başlığıyla verdiği haberde, FC Bayern Münih'ten Michael Ballack'ın takımdan ayrılması durumunda Yıldıray'ın Ballack'ın yerini alabileceğini yazdı.

Haberde, FC Bayern Münih'in yanısıra Schalke 04 ve VFB Stuttgart'ın da Yıldıray'a ilgi duydukları belirtildi. Yıldıray bu gazeteye de yaptığı  açıklamada, ''En iyisi bu konularda bir şey söylemeyeyim. Bundesliga'da önemli bir dönemde bulunuyoruz. Tüm konsantrasyonumu bunun için harcayacağım. Hertha'da bir yıl daha sözleşmem var'' şeklinde konuştu.

FC Bayern Münih'in Bundesliga'daki oyuncular için arzulanan bir takım olduğunu, Bayern'nin ilgi göstermesinin kendisini sevindiriceğini belirten Yıldıray, Hertha'da kalmak ve Hertha ile UEFA Kupası'na katılmak istediğini kaydetti.