BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.439,86
HABER /  GÜNCEL

Yılbaşı hediyeniz umut olsun

Yeni yılda sevdiklerinize alacağınız yılbaşı hediyeleri, başkaları için de umut olabilir...

Abone ol

Yeni bir yılı karşılarken sevdiklerinize içten duygularlar alacağınız yılbaşı hediyesi, başkaları için de ''umut'' olabilir.

BİR KART GÖNDERİN, BİR HAYAT KURTARIN

UNICEF'in tebrik kartlarını hediye ederek, Türkiye'deki korunmaya muhtaç çocuklara siz de katkıda bulunabilirsiniz.

Başta tebrik kartları olmak üzere hediyelik eşyaların sanatsal özellik taşımasına önem veren kurum, bu sezon için de hazırladığı tebrik kartlarını ve hediyelikleri yardımseverlerin beğenisine sundu.

Ünlü fotoğrafçıların fotoğraflarının da kullanıldığı tebrik kartlarının yanı sıra UNICEF'in hediyelikleri arasında birbirinden güzel mumlar, yılbaşı süsleri, çeşit çeşit ajandalar, dünyanın çeşitli bölgelerinde çekilmiş fotoğrafların kullanıldığı takvimler, not defterleri, kırtasiye ürünleri, fotoğraf çerçeveleri, tişörtler ve oyuncak hayvanlar bulunuyor.

HİÇ TANIMADIĞINIZ BİR ÇOCUĞA ULAŞABİLİRSİNİZ

UNICEF'in kampanyalarına destek olmak için büyük miktarda bağış yapmanın gerekli olmadığının altını çizen UNICEF Türkiye Milli Komitesi Başkanı Alanor Olalı, ''Bir kart, bir fincan ya da bir mektup kağıdıyla Türkiye'nin herhangi bir yerinde yardım elinin uzatılmasını bekleyen hiç tanımadığınız bir çocuğa ulaşabilirsiniz'' diye konuştu.

BU YIL DAHA FAZLA ÇOCUĞU KUCAKLAMAMIZ İÇİN

Lösemili Çocuklar Vakfı'ndan (LÖSEV) alacağınız hediye ile bir çocuğa umut olabilirsiniz.

TEMA'NIN YILBAŞI VE BAYRAM ÖNERİLERİ

Güzel dilekleri doğanın eşsiz güzelliklerini yansıtan koleksiyonlardan oluşan TEMA kartlarıyla da iletmek mümkün. Böylece hem sevilenlerin özel günleri farklı bir şekilde kutlanırken, hem de geliri TEMA Vakfı ağaçlandırma ve kırsal kalkınma projelerinde kullanılan TEMA kartlarını satın alarak doğaya bir armağan verme şansı yakalanabiliyor.

KÜÇÜK PANDALAR İLGİNİZİ BEKLİYOR

Doğal Hayatı Koruma Vakfı Türkiye'nin (WWF) çalışmalarına destek olmak isteyen yardımseverler ise geliri tamamen vakfın doğa koruma çalışmalarına ayrılan hediyelik eşyalardan satın alabilir. Vakfın logosu olan panda baskılı tişörtler, kupalar ve kitap ayraçları gibi hediyelik ürünlerin yanı sıra kurumlara özel olarak hazırlanan, Kurumsal Yılbaşı Tebriğini satın alarak vakfa katkı sağlanabiliyor.

EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİ VAKFI

Yeni yılda sevdiklerinize ya da işbirliği içinde olduğunuz kurumlara ''iyi yıllar'' dilerken, çocukların eğitim desteği almasına da katkıda bulunmak mümkün.

Bunun için, sevdiklerinize Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın yeni yıl için hazırladığı ilgi çekici ürünleri hediye etmeniz yeterli oluyor.

SOKAK ÇOCUKLARINA SEVGİNİZİ GÖSTERİN

Türkiye Sokak Çocukları Vakfı'nın logosunu taşıyan hediyeliklerden satın alarak, bu çocuklara sevginizi gösterebilirsiniz.

Vakfın internet sayfasında sokak çocukları şöyle anlatılıyor:

''Sokakta yaşamak zorunda kalan çocukların evleri sokaklar... Açlık, taciz, hırsızlık, hastalık, çıplaklık, tiner, şiddet, çeteler ve sevgisizlik ise bu yaşamın gerçekleri...

ÖZÜRLÜLER VAKFI

Özürlüler Vakfı da Türkiye nüfusunun yüzde 12'sini oluşturan özürlülerin tek hayalinin ''sıradan bir yaşam sürdürmek'' olduğunu vurguluyor.

Türkiye'deki özürlülerin büyük çoğunluğunun çocuk olduğu belirtilirken, özürlülerin engelsiz bir yaşama kavuşmalarına yardımcı olabilmek için hazırladıkları hediyelerden birini seçmek yeterli. Hediyelikler arasında yer alan metal kalemler ise oldukça dikkat çekiyor.

Bunların dışında da onlarca yardım kuruluşu bulunuyor. Küçük bir çabayla bu kuruluşlara ulaşabilmek mümkün.