BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Yiğidoların Aslan şovu

Nefes kesen bir maç oldu. Sivas'ın yıldız oyuncusu kırmızı kart gördü. Kalecileri ile adeta şov yaptı. Sivas'da aslan avı vardı.

Abone ol

SİVASSPOR 4-2 GALATASARAY

Bir ipte iki canbaz oynamadı. Sivasspor dev rakibini penaltılarla yenmedi başardı. Galatasaray kupa dışı kaldı.

Normal süresi ve uzatmaları 1-1 sona eren maçta Sivasspor penaltılarda 3-1 üstünlük sağladı Galatasaray'da ise atılan 4 penaltıdan sadece 1 tanesi golle sonuçlandı, kalan 3 penaltıyı Petkoviç kurtardı!
 
Erdoğan Davos'ta Sivasspor sahada Gazze'ye destek verdi. Bu kez sahanın tam ortasına Filistin bayrağı dikildi.

Ayrıntılar için TIKLAYIN

KAMANAN POZİSYONLARI DEĞERLENDİREMEDİ

Galatasaray maça iyi başladı ve 8. dakikada Arda'nın attığı golle 1-0 öne geçti. Sivasspor ise bu gole 30. dakikada cevap verdi. Kamanan ceza sahası dışından nefis bir şutla skoru 1-1 yaptı. Sivasspor ilk yarı boyunca inanılmaz fırsatlar kaçırdı. Mehmet Yıldız, Musa Aydın ve Kamanan %99'luk pozisyonları değerlendiremeyince ilk yarı 1-1 sona erdi.
 
MAÇ 1-1 BİTTİ

İkinci yarı daha dengeli geçti. İlk yarıdaki kadar net pozisyonlar yoktu. Sadece 1 pozisyonda Ümit Karan yakın mesafeden topu dışarı yolladı. Ve 90 dakika ilk maçtaki gibi 1-1 sona erdi.
MEHMET YILDIZ KIRMIZI KART GÖRDÜ

Uzatmalarda iki takım da temkinliydi. Zaman zaman tehlikeler olsa da iki takım da tedbiri elden bırakmadı. Son dakikalarda Sivasspor'un kaptanı Mehmet Yıldız rakibine küfür ettiği gerekçesiyle kırmızı kart gördü ve atıldı.
 
PENALTILARDA PETKOVİÇ ŞOV

Penaltılarda ise Petkoviç şov yaptı !.. İlk penaltıyı Arda attı ama kaleci Petkovic kurtardı! Sivas'ın ilk penaltısında da bu kez Aykut Mohammed Ali'ye izin vermedi! G.Saray'ın 2. penaltısını Hakan Balta attı ve topu ağlara gönderdi, ardından topun başınra geçen Diallo durumu 1-1'e getirdi. Kalan penaltılarda Galatasaray önce Ümit Karan, ardından Yaser'in karşısında yine Petkovic sahne aldı ve gole izin vermedi. Ancak Sivasspor'da Balili ve Kamanan topu ağlara gönderince, Yiğidolar 4. penaltılarda sağladığı 3-1'lik üstünlükle turu geçip adını yarı finale yazdırdı.

Skibbe karşılaşma sonrası bir hayli üzgündü. Skibbe neler söyledi? Haberin devamında...
[PAGE]

MAÇTAN DAKİKALAR

GOL 8. dakikada Galatasaray'ın golü geldi. Ceza alanı dışından aldığı topla süratle ceza alanına giren Arda, Sedat ve Diallo'yu çalımlayarak kaleci Petkoviç ile karşı karşıya kaldı. Arda, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-1

GOL 30. dakikada Sivasspor, yeni transferi Kamanan'ın attığı golle eşitliği yakaladı. Mehmet Topal'ın hatası sonucu topu ceza alanı dışında önünde bulan Kamanan, yaklaşık 35 metreden çok sert bir vuruşla topu kaleci Aykut'un uzanamayacağı köşeden filelere gönderdi: 1-1

Mücadelenin ilk yarısı 1-1'lik eşitlikle tamamlandı. 

51' Mehmet Yıldız sol taraftan ceza sahasına girmek isterken, Emre Güngör formasından çekerek yere düşürdü. Bu pozisyonda Emre sarı kart gördü.

65' Sivasspor'da Musa'nın yerine Balili oyuna girdi.

82' Orta alanda Barış'ı düşüren Sezer Badur sarı kart gördü.

83' İkili mücadele sonrası tartışan Barış ile Murat Sözgelmez sarı kartla cezalandırıldı.

88' Sivasspor ceza sahasına yaklaşan Mehmet Topal, hafif çapraz pozisyonda yerden bir vuruş yaptı. Top kaleci Petkoviç'in kontrolünde auta

gitti.

Mücadelenin normal süresi -1'lik eşitlikle tamamlandı

UZATMA DAKİKALARI

105. dakika. İlk uzatma dakikasında normal süre tamamlandı. 1-1'lik eşitlik devam ediyor. İki ekipte kontrollü bir futbol ortaya koyuyor.

106. dakika. Sivasspor üst üste sağ köşeden korner atışları kullandı. Mohammed Ali'nin ön direğe kestiği ortalarda G.Saray savunması rakiplerin

 
Galatasaray Teknik Direktörü Michael Skibbe, Sivasspor karşılaşmasını değerlendirdi. Teknik adam bir hayli üzgün!

Ayrıntılar için TIKLAYIN

e kafayı vurdurmadı.

113. dakika. G.Saray'da sakatlanan Barış oyuna devam edemedi. Volkan Yaman sahada.

KIRMIZI KART 119. dakika. Sivasspor'da Mehmet Yıldız faül sonrası hakeme itiraz edince kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

120. dakika. Mehmet Topal ceza sahası dışından şansını denedi. Bu futbolcunun şutunda top farklı şekilde üstten auta çıktı.

Uzatmalar sonucunda da 1-1 eşitlik bozulmadı. Karşılaşma penaltılara gitti.

[PAGE]

PENALTI ATIŞLARI

Galatasaray'da ilk penaltı atışında Arda Turan'ın vuruşunda kaleci Petkoviç sağına gelen topu çelmeyi başardı.

Sivasspor'da ilk penaltıyı atan Mohomed Ali'nin vuruşunda kaleci Aykut topu kurtardı.

 
Erdoğan Davos'ta Sivasspor sahada Gazze'ye destek verdi. Bu kez sahanın tam ortasına Filistin bayrağı dikildi.

Ayrıntılar için TIKLAYIN



Galatasaray'da ikinci penaltıyı atan Hakan Balta topu ağlara gönderirken, Sivasspor'un ikinci penaltısında da Diallo golü buldu.

Galatasaray'da üçüncü penaltıyı atan Ümit Karan'ın vuruşunda top önce Petkoviç sonra direğe çarparak oyun alanına döndü.

Sivasspor'da üçüncü penaltıda Balili topu ağlara gönderirken, Galatasaray'da dördüncü penaltı atışında Yaser'in vuruşunda günün başarılı ismi Petkoviç topu yine çelmeyi başardı.

Sivasspor'da dördüncü penaltıyı kullanan Kamanan topu ağlara göndererek takımını yarı finale taşıdı.

120 dakikası 1-1 biten maçta Sivasspor Galatasaray'ı penaltılarla yenip yarı finale çıktı.

Stat: 4 Eylül
Hakemler: Bünyamin Gezer, Muhittin Gürses, Asım Yusuf Öz
Sivasspor: Petkoviç, Diallo, Sedat, Abdurrahman, Murat Sözgelmez, Sylla, İbrahim, Sezer, Musa (Dk. 65 Balili), Mehmet Yıldız, Kamanan
Galatasaray: Aykut, Emre Güngör, Emre Aşık, Meira, Hakan Balta, Mehmet Güven, Mehmet Topal, Barış, Arda, Ümit Karan, Nonda
Goller: Dk. 8 Arda, Dk. 30 Kamanan
Sarı kartlar: Dk. 35 Hakan Balta, Dk. 35 Sylla, Dk. 51 Emre Güngör, Dk. 73 Emre Aşık