BIST 10.939
DOLAR 32,22
EURO 35,06
ALTIN 2.451,79
HABER /  GÜNCEL

Kızını boğdu, intihar dedi

Mahalleye rezil olmak istemiyordu. Kızının cep telefonu mesajları bardağı taşıran son damla oldu.

Abone ol

Adana'da, polise, ailesi tarafından intihar ettiği bildirilen 18 yaşındaki kızın, erkeklerle ilişkisi olduğu ve cep telefonuyla mesajlaştığı gerekçesiyle öz annesi tarafından yastık ve elle boğularak öldürüldüğü belirlendi.

AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, Denizli Mahallesi'nde yaşayan İrep D. (42), sabah saatlerinde polisi arayıp, kızı Melek D'nin ilaç içerek intihar ettiğini söyledi. Olay yerine gelen ekiplerin genç kızın 3-4 saat önce öldüğünü belirleyip, ölümü de şüpheli bulması üzerine, ceset otopsi için Adana Adli Tıp Kurumuna getirildi.

Adli Tıp Kurumunun incelemesinde, genç kızın boğazında parmak izleri bulunduğu ve boğularak öldürüldüğü belirlendi. Adli Tıp Kurumunun raporu üzerine Melek D'nin annesi İrep D, babası Necdet D. ve 4 kardeşi, ifadeleri alınmak üzere İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Kızının boğazında parmak izleri tespit edilen anne İrep D'nin, sorgulamasında suçunu itiraf ederek, şöyle dediği belirtildi:

''Kızım cep telefonuyla mesajlaşıyordu, erkeklerle de ilişkisi vardı. Geçen yıl da birine kaçmış, güçlükle bulup eve getirmiştik. Buna rağmen birçok erkekle ilişkisi vardı. Kocam kalp hastası, onun duymasından korkuyordum. Mahalleye rezil olmamak, namusumuzu kurtarmak için öldürdüm.''

Bu arada, ifadesi alınmak üzere getirildiği İl Emniyet Müdürlüğünde aniden fenalaşınca çağrılan ambulansta müdahalede bulunulan Necdet D'nin, kızının intihar ettiğini sandığı, olayı öğrenince rahatsızlandığı kaydedildi.

Öte yandan, ailenin yakınları, Melek D'nin, dün 18 yaşına bastığını, bunun için evde ailece kutlama da yapıldığını bildirdiler.