BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.508,18
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

YGS'de kaos çıkaracaklar! ÖSYM uyardı

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, YGS sınavında kaos çıkacağı yönündeki iddialara üzerine MEB'e uyarı yazısı yazdı.

Abone ol

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, 23 Mart’ta yapılacak YGS sınavında, bazı öğretmenlerin kaos çıkarabileceği yönündeki iddialar üzerine, Milli Eğitim Bakanlığı’nı uyardı.

ÖSYM’den bakanlığa gönderilen yazıda, 2 milyondan fazla adayın gireceği sınavda 200 bin öğretmenin görev alacağı, bazı öğretmenlerin sınava az bir zaman kala “görev iadesi” yaparak sınav güvenliğini tehdit edecekleri yönünde bir algı oluştuğu belirtildi.

Görevlendirmenin gönüllük esasına dayandığına dikkat çeken Demir, görev aldığı halde göreve gelemeyecek durumda olanların bu durumu ilettiklerinde bu kişilerin görevlerinin iptal edildiğini, yerlerine yeni görevlendirmeler yapıldığını anlattı.

‘MESLEKLE UYUŞMAZ’

Görevlendirilen öğretmenlerden, sınav gününde görevleri başında olmaya özen göstermelerinin beklendiğini vurgulayan Demir, bu tür davranışların öğretmenlik mesleğiyle uyuşmayacağını belirtti. Demir, sınav görevlilerinin görev ihmallerinin, 6114 sayılı kanun kapsamında değerlendirileceğini dile getirerek, bakanlıktan öğretmenlerin bu konuda uyarılmalarını istedi.