BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

YGS'de hatalı iki soru iddiası!

Konya'da bir dershaneden yapılan açıklamada, pazar günü yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) fizik bölümündeki 7. ve 8. soruların hatalı olduğu öne sürüldü.

Abone ol

Dershanenin Konya Şube Müdürü Salih Su, dershanede, fizik zümre başkanları Yahya Kemal Elma ve Osman Altunbaş ile birlikte yaptığı açıklamada, sınavın ardından bütün zümrelerin gerekli değerlendirmeleri yaptığını belirtti.

Fizik zümresinin değerlendirmesi sonucunda iki soruda belirsizlik ve çelişkili ifadelerin saptandığını ifade eden Su, ÖSYM’ye gerekli itirazı yaptıklarını söyledi.

Fizik Zümre Başkanı Elma ise fizik bölümündeki 7. soruda enerji kaybının hangi aralıkta olduğu verilmediği için sorunun yoruma açık olduğunu, ÖSYM’nin verdiği cevaptan farklı cevaplara da ulaşıldığını ileri sürdü.

Aynı bölümdeki 8. sorunun birinci öncülünün de doğru olduğunu savunan Elma, şunları kaydetti: ”Bu sorudaki ısı ve sıcaklıkla ilgili tanım ve yorumlar, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 8. sınıf fen ve teknoloji ders kitabının 169 ve 171. sayfalarında mevcut olup, bu sorunun birinci öncülünü doğrulamaktadır. Bu bilgiler ışığında bu sorunun da cevabı farklı çıkmaktadır. Cevap şıkkı olarak ’D’ seçeneği verilmiş, ancak ’E’ seçeneği doğru olmalıdır.”