BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

YGS sonuçları 2015 ÖSYM sonuç sorgulama

YGS sonuçları 2015 ÖSYM tarafından açıklandı. YGS sonuçları 2015 için öğrenciler ÖSYM'nin internet sayfasından YGS sonuçlarını sorgulayabilecekler.

Abone ol

YGS sonuçları 2015 ÖSYM tarafından açıklandı. YGS sonuçları 2015 sorgulama ekranı sonuc.osym.gov.tr'de. 

YGS sonuçları 2015 sorgulama
sını adaylar TC Kimlik Numarası ve ÖSYM Aday Şifreleri'yle yapabilecekler.

2015 YGS'ye giren 2 milyondan fazla öğrencinin gözü kulağı YGS sonuçları için ÖSYM'deydi. Beklenen haber geldi. ÖSYM YGS sonuçları 2015'i açıkladı. 

YGS SONUÇLARI 2015 ÖSYM'DE 

YGS sonuçları 2015 ÖSYM'nin internet sitesi sonuc.osym.gov.tr'den ilan edildi. YGS adayları sonuc.osym.gov.tr adresinden TC Kimlik Numarası ve ÖSYM Aday Şifreleri'yle YGS sonuçlarını görebilecekler.

ygs sonuçları 2015 ösym.jpg
YGS 2015 SONRASI GELİŞMELER

YGS 2015'te soruların sızdırıldığı iddiası 'YGS 2015 iptal edilsin' tartışmalarını da alevlendirmişti. ÖSYM dün yaptığı açıklamada YGS 2015'in iptal edilmesinin sözkonusu olmadığını duyurmuştu. ÖSYM'den bugün yapılan en son açıklamada ise YGS sorularını sızdıran adayın kimlik tespitinin yapıldığı bildirildi ve adayın YGS soru kitapçığından iki sayfayı yırttığı kaydedildi.  

YGS SONUÇLARI İÇİN ADAY ŞİFRESİNİ UNUTUNLAR NE YAPACAK?

YGS 2015 sonuçlarına erişim için gerekli olan ÖSYM aday şifresini unutanlar yeni şifreleri 3 yolla edinebilirler. 

Şifrelerini unutan YGS adayları ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr internet adresinden yeni şifre alabilirler. YGS aday şifresini unutanlar ayrıca ÖSYM Sınav Merkezleri'nden veya ÖSYM Koordinatörlükleri'nden yeni şifre edinebilirler.  

YGS sonuçları sayfasına ulaşabilmek için ÖSYM’den aldığınız aday şifrenize ihtiyacınız var. Ancak bu şifreyi unuttuysanız ya da kaybettiyseniz paniklemeyin.

Bunun için ÖSYM’nin sitesine girerek ais.osym.gov.tr’den adresinden şifrenizi ücretsiz olarak yeniden alabilirsiniz. Siteye girdikten sonra “Şifremi Unuttum” alanına girerek yöneltilen soruları doğru yanıtlamanız gerekiyor.

ygs sonuçları ösym sonuc.osym.gov.tr'de.jpg

Eğer internet ortamından şifre almayı başaramazsanız ÖSYM sınav koordinatörlüklerine veya YGS’de başvuru merkezi olarak görev yapan yetkilendirimliş başvuru merkezlerine geçirli nüfus cüzdanı veya pasaportunuzla şahsen başvurabilirsiniz. Bu merkezleri ÖSYM’nin internet sitesinden edinebilirsiniz. Unutmayın sizden başkası sizin adınıza şifre alamaz.