BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,86
ALTIN 2.429,89
HABER /  DÜNYA

YGS için türbeye akın ettiler

YGS'ye girecek olan öğrenciler, sınav öncesi Diyarbakır'daki Hazreti Süleyman Türbesi'nde dua etti.

Abone ol

YGS öncesinde Diyarbakır 'ın Sur İlçesi'ndeki Hazreti Süleyman Türbesi'ne gelen çok sayıda öğrenci, burada namaz kılıp, dua ederek, Yasin-i Şerif okudu.

Buraya gelerek dua eden öğrencilerden Halil Deniz açıklamada, YGS'ye yaklaşık bir yıldır hazırlandığını ve zorlu maratonun sonuna geldiğini belirterek, ''Hepimiz iyi bir meslek sahibi olmak için elimizden geleni yaptık. İnşallah başarılı sonuçlar alacağız. Artık tevekkül ediyoruz. Onun için buraya geldik'' dedi.

Hayatlarının bir sınava bağlı olmasının Türkiye açısından üzücü bir durum olduğunu ifade eden Deniz, ''İnşallah heyecanlanmayız ve iyi sonuçlar elde ederiz'' diye konuştu.

Esra Baş ise sınava hazırlık sürecinin çok zorlu geçtiğini belirterek, ''Sınavı kazanmak için 2-3 yıl dershaneye gitmek zorunda kalıyorsun. Böylece bizde psikolojik baskı oluşuyor. Amacımız sınav öncesi dışarı çıkıp stres atmaktı. Hazreti Süleyman Türbesi'ne gelip dua ettik. İnşallah başarılı oluruz'' dedi.

Alacakları puana göre tercih yapacaklarını kaydeden Baş, şunları söyledi:

''Her insanın doğuştan yetenekleri farklıdır. Resim yapanlara resim okulu açılsın. İyi şarkı söyleyenler müzik okuluna gitsin. Öğrencileri Türkiye'de gezdirmiyorlar. Ben hukuk düşünüyorum. Alıp beni mahkemeye götürmediler. Avrupada bu var. İnsanlar o mesleği istemese bile en azından fikir ediniyorlar. Gezdiriyorlar, meslekleri görüyorsunuz, ortamı görüyorsunuz, konuşuyorsunuz. Belki hiç aklınızda olmayan bir mesleği seçiyorsunuz. Bu çok önemli benim için. Ben daha bir savcıyla konuşamadım. Ancak savcı olmak istiyorum. İnşallah yapabilirim. Türkiye'de insanlar ne olmak istediğini bilmiyorlar. Sınava giriyorsun kaç puan aldıysan ona uygun bir tercih veriyorsunuz. Bu verimi de düşürüyor. Bilmiyorsunuz ki, kendinizi tanımıyorsunuz. Buna yönelik çok az çalışmalar yapılıyor.''

İmam Hatipli olduğunu ve kendi alanından sınava tabii tutulmak istediğini belirten Mahsum Melikoğlu ise ''Kendi alanımızdan sınava girmek istiyoruz. Kendi alanımızdan soruların sorulmasını istiyoruz. Üç saatte iki milyon öğrencinin aynı anda sınava tabi tutuluyor olması ve değerlendirmelerin o süreçte yapılması gerçekten sıkıntıdır. Sınav sisteminden şikayetçiğiz. Çalışma bitti artık. Geldik, duamızı yaptık. Gerisini Allah'a bıraktık. İnşallah dualarımız kabul olur'' diye konuştu.

Kızı için burada dua eden Fatma Yalçınkaya ise kızının bu yıl üniversite sınavına gireceğini ifade ederek, şöyle konuştu:

''Bu nedenle Allah'ın sevdiği sahabelerini ziyarete gelerek dua ediyoruz. Çocuklarımız ellerinden geleni yapmışlar. İnşallah kazanırlar. Çocuklar sınavdan dolayı strese giriyor. Biz onlardan daha çok heyecanlıyız. Hazreti Süleyman'a geldik. Allah'ın sevgili kullarıdırlar bu sahabeler. Allah onların yüzü suyu hürmetine burada bulanan herkesin bütün gençlerin sınavlarını hayırlı bir şekilde geçirmelerini nasip etsin''