BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Yeşil'in oğlu gözaltına alındı

Dün gece yapılan Şafak Operasyonu'nu nefesleri kesti. Operasyonda Susurluk olaylarında adını duyuran Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım'ın oğlu da gözaltına alındı.

Abone ol

İSTANBUL'un çeşitli semtlerinde özel harekat timlerinin de katıldığı ve sabaha karşı düzenlenen ‘Şafak Operasyonu’nda, Susurluk olaylarıyla adını duyuran ‘Yeşil’ kod adlı Mahmut Yıldırım’ın oğlu Murat Yıldırım’ın elebaşılığını yaptığı haraç çetesi çökertildi. Operasyonda, aralarında çetenin önde gelen ismi Murat Yıldırım’ın da bulunduğu 14 kişi yakalanırken 1 Kalaşnikof tüfek ele geçirildi.

Babası Mahmut Yıldırım’ın adının kullanılarak işadamlarından haraç toplandığı bilgisi üzerine harekete geçen Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, haraç çetesini çökertmek için soruşturma başlattı. İstihbarat Şube Müdürlüğü’nün desteğini de alan ekipler, çetenin yapısı ve kaldığı adresleri ve çete elemanlarının kimliklerini tek tek tespit etti. Ardından mahkemeden arama kararını da alana ekipler, bugün sabaha karşı, İstanbul’un çeşitli semtlerinde 5 ayrı adrese baskın düzenledi. Aralarında keskin nişancıların bulunduğu özel harekat timleri ile birlikte, sabaha karşı ‘şafak’ adı verilen operasyonda, 14 kişi yakalandı. Operasyonda bir de Kalaşnikof marka silah bulundu. Aralarında, ‘Yeşil’ kod adlı Mahmut Yıldırım’ın oğlu Murat Yıldırım’ın da bulunduğu çete üyeleri emniyete getirilerek sorguya alınırken operasyonun sürdürüldüğü belirtildi.

Haber: Mehmet Aktaran
Kaynak: www.milliyet.com.tr