BIST 10.267
DOLAR 32,22
EURO 34,79
ALTIN 2.412,93
HABER /  GÜNCEL

Yeşil kart iptalinde geri adım

Gösterilere katılan çocukların ailelerinin yeşil kartları ve kömür yardımları iptal edilmiyor

Abone ol

Adana Valisi İlhan Atış'ın "Korsan gösterilere katılan çocukların ailelerinin yeşil kartlarının iptal edileceği ve sosyal yardımlardan mahrum edileceği" projesi kamuoyunda yeterli destek görmedi. Hükümetin desteklemediği bir şeyi uygulamanın mümkün olmadığını kaydeden Vali Atış, "O zaman biz de çocuklarımızın tehlikeli bölgeye girmesini, polise, jandarmaya taş atmasını engellemek, derslere çalışmasını, okula gitmesini sağlamak için başka yöntemler deneyeceğiz" dedi.

Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Atış, böyle bir konunun tartışılmasını istediklerini söyledi. Atış, "Nelerin doğru, nelerin yanlış olabileceği ortaya çıkmaya başladı. Bizim amacımız çocuklarımızı korumak, ailelerin onlara sahip çıkmasını sağlamaktır." dedi. Yeşil kart uygulaması veya kömür yardımlarının kesilmesinin yanlış bulunduğunu vurgulayan Atış, Milli Eğitim Bakanı'nın bu konudaki açıklamasını hatırlattı.

Bu durumda başka yöntemler deneyeceklerini ifade eden Atış, şöyle devam etti: "O yollar da şöyle; Vali Yardımcısı Turgut Serimer'e talimat verdim. Mahalle muhtarları ile toplantı yapacağız. Sonra o yerlerin okul müdürleri, rehber öğretmenleri ve din görevlileri ile toplantılar yapacağız. Ailelerin baskısı altında kalarak çocuklarını böyle yerlere gönderdikleri gerçeğini kabul ediyorsak, onların yanında olacağız."