BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Yerel yönetimler demokrasidir

Abdülkadir Aksu, ''Yerel yönetimlerin güçlendirilmesi, demokrasinin de güçlenmesi demektir'' dedi.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, ''Yerel yönetimlerin güçlendirilmesi, demokrasinin de güçlenmesi demektir'' dedi.

Antalya Expo Center'da parti teşkilatınca düzenlenen Aksu ilçesi adaylarının tanıtım toplantısına katılan Aksu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''dik duruşun'' sembolü olduğunu söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''içerde istikrarın, dışarda itibarın, dik duruşun sembolü'' olduğunu kaydeden Aksu, bunun Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'na yaraşır bir duruş olduğunu vurguladı.

AK Parti'nin yerel yönetimlere büyük önem verdiğini ifade eden Aksu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı da milletin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak tanıyarak bu konuma taşıdığını anlattı.

Aksu, ülkenin kalkınmasının yerel yönetimlerden geçtiğini kaydederek, ''Yerel yönetimlerin güçlendirilmesi, demokrasinin de güçlenmesi demektir. Demokrasimizin tüm kurum ve kurallarıyla işlemesini, özgürlük alanlarımızın genişletilmesini ve hukuk devletinin tam anlamıyla uygulanışını istiyorsak, yerel yönetimlerimizi güçlendirmemiz gerekir'' dedi.

AK Parti'nin kuruluş aşamasında tüzük çalışmalarını sürdürürken bir yandan da yerel yönetim reformuyla ilgili çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Aksu, iktidara gelir gelmez bu reformu gerçekleştirdiklerini söyledi. Yerel yönetimler reformunun Türkiye'de yıllardan bu yana konuşulduğunu ancak gerçekleştirmenin AK Parti'ye nasip olduğunu belirten Aksu, ''Bunun için gerekli siyasi iradeyi AK Parti hükümetleri koydu. Yerel yönetimlerin önünü açtı, onlara imkanlar, kaynaklar sağladı'' diye konuştu.

Aksu, Marmara Depremi'nin ardından, bölgeye yardıma koşan belediyeler hakkında dönemin hükümetinin soruşturma açtığını ifade ederek, bu yasal engelleri ortadan kaldırdıklarını kaydetti. Klasik, tutucu, engelleyici yasaların değişmesiyle belediyelerin hizmete muhtaç olan başka belde, ilçe ve illere de hizmet götürebildiklerini ifade eden Aksu, ''Amacımız AK Belediyecilik her yere hakim olsun, o yerlerin belediye başkanları da bizzat muhtaç beldelere, ilçelere, illere hizmet götürsün. Onun için AK belediyeler marka şehirler diyoruz'' dedi.

TURİZMİN BAŞKENTİ

Antalya'nın Türkiye'nin turizm başkenti olduğunu belirten Aksu, artık Dubai, Paris ve Londra'ya gitmeye gerek olmadığını söyledi. İktidara geldiklerinde ''Bunlar geldi artık turizm biter. Ülkemize turist gelmez'' şeklinde propagandalar yapıldığını dile getiren Aksu, o dönemde Türkiye'ye gelen turist sayısının 8 milyon olduğunu hatırlattı. Buna karşın iktidarları döneminde sadece Antalya'ya gelen turist sayısının 9 milyona yükseldiğine dikkati çeken Aksu, Türkiye'ye gelen turist sayısının da 26 milyonu bulduğunu kaydetti.

Aksu'nun da yeni bir ilçe olduğunu ve buradaki 2B sorununu çözeceklerini dile getiren Abdülkadir Aksu, muhalefet milletvekillerinin konuyla ilgili yöre halkına farklı şeyler anlattığını, Ankara'da ise ''başka telden çaldıklarını'' savundu. Aksu, 2B ile ilgili yasayı 2003 yılında muhalefetin itirazı nedeniyle çıkaramadıklarını ifade ederek, sorunu temelden çözeceklerini söyledi.

Yerel seçimler öncesi adayları titizlikle seçtiklerini anlatan Aksu, AK Parti'nin 1500 kadın ve 1000 genci, il genel meclisi ve belediye meclislerine aday gösterdiğini kaydetti.

AK Parti Aksu Belediye Başkan Adayı Burhan Kılıç da konuşması sırasında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu'ya seslenerek, vatandaşların önünde 2B sorununun çözümü için söz istedi.

Konuşmaların ardından söz alan emekli öğretmen Himmet Oran da Antalya Expo Center'in bulunduğu alanın genişletilmesinin planlandığını ancak genişletilecek alanda evlerinin olduğunu belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'den bu konuda ne yapacaklarını sordu. Kürsüye gelen Türel, fuar alanın bulunduğu bölgenin 1990'lı yıllarda turizm bölgesi ilan edildiğini ancak bölgede tapu mülkiyeti olan vatandaşların da bulunduğunu söyledi. Türel, bu turizm alanından bin dönümün fuar alanı, bin dönümün de mülkü bulunan vatandaşlara ayrılacağını söyledi.

BAKAN ŞAHİN'İN AÇIKLAMALARI

Toplantının ardından, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in yerel yönetimlerle ilgili açıklamalarıyla ilgili soru üzerine Aksu, ''Mehmet Ali Bey kardeşimizin bugün açıklamaları vardır. Sözlerinin yanlış anlatıldığını, çarpıtıldığını yeniden anlatmış'' dedi. Aksu'nun, ''Benim söyleyebileceğim başka bir şey kalmadı, kendisi düzeltti. Öyle söylemek istemediğini, ne demek istediğini...'' sözleri üzerine bir gazeteci, ''Sayın Mehmet Ali Şahin'in açıklamalarını hatalı bir açıklama olarak mı değerlendiriyorsunuz?'' diye sordu. Aksu da, ''Kendisi zaten ne söylemek istediğini yeniden izah etmiş. Yanlış anlaşılmış'' dedi.