BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,98
ALTIN 2.434,97
HABER /  GÜNCEL

Yenilgiye doymayan Barzani'den flaş teklif!

Erbil yönetimi, ABD'nin gözcülüğünde ordu birlikleri ve peşmergenin Türkiye sınırına birlikte konuşlanmasını teklif etti. Ancak merkezi hükümetin teklifi kabul etmesi beklenmiyor.

Abone ol

Irak'ta kontrol ettiği sınır kapılarını merkezi hükümete devreden Mesud Barzani, Türkiye sınırına Ordu birlikleri ve peşmergenin birlikte konuşlanmasını teklif etti.

ABD BAŞI ÇEKİYOR

Uluslararası ajans Reuters'ın son dakika haberine göre, Barzani'nin teklifinde ABD'nin başını çektiği uluslararası IŞİD koalisyonunun gözlemci olması isteniyor. Erbil yönetimi, söz konusu öneriyi bir iyi niyet göstergesi olarak sundu. Bağdat yönetiminin teklifi kabul etmesi beklenmiyor.

İBADİYE YANIT: ANLAŞMA İMZALANMADI

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi (IKBY), bu Sabah merkezi hükümetle herhangi bir anlaşmanın imzalanmadığını duyurdu.

Başbakan Haydar el İbadi'nin sözlerine yanıt verilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Aramızda herhangi bir anlaşma imzalanmamıştır. Sunulan her iki taslağa yanıt verdik. Birkaç kez federal hükümet ile Anayasa esasına göre müzakerelere hazır olduğumuzu belirtmiştik. Ancak her defasında Bağdat'ın yanıtı olumsuzdu. Mevcut durumu savaşa süreklemek bütün bileşenleriyle Iraklılar için büyük bir felakete yol açabilir.

Irak anayasasında yer aldığı gibi, haklarımıza inancımızdan yola çıkarak, barıştan yanayız. Irak halkının nesilleri için bir gelecek inşa etmek uğruna, genel bir anlaşmaya varmak için yapıcı ve açık bir diyaloğu talep ediyoruz."

İbadi, dün Erbil yönetiminin anlaşmadan vazgeçtiğini söylemişti.

Irak'ı Türkiye'ye bağlayan İbrahim Halil Sınır Kapısı, önceki gün ordu birlikleri tarafından geri alınmıştı.