BIST 10.217
DOLAR 32,20
EURO 34,64
ALTIN 2.391,98
HABER /  POLİTİKA

Yeniden Refah Partisi'nden AK Parti'ye tepki: Protokole uymuyorlar, rahatsızız

AK Parti'de uzun yıllar siyaset yapıp, bakanlık koltuğunda oturduktan sonra Yeniden Refah Partisi’ne (YRP) katılan eski Bakan Suat Kılıç, AK Parti ve YRP'nin seçimden önce uzlaştıkları protokole iktidarın uymadığını belirterek, "Yirmi yılın hatalarıyla ekonomiyi finanse etmeye çalışıyorlar." dedi. 

Abone ol

Eski AK Partili Bakan şimdinin Yeniden Refah Partisi (YRP) yöneticisi Suat Kılıç'tan AK Parti'ye tepki geldi. Seçimlerden önce Cumhur İttifakı’na katılım protokolünüzde dikkat çeken başlıklardan birisinin ekonomi olduğunu belirten Suat Kılıç, "Ne diyor protokol? Yeni vergiler koymayın, ekonomiyi zamlarla finanse etmeyin. Ödenmiş vergileri tekrar almayın. Var olan vergilerin oranını artırmayın. Dolaylı vergilerle ekonomiyi finanse etmekten vazgeçin. Ekonomik anlamda orada söylediklerimiz bunlar" deyip şöyle devam etti:

20 yılın hatalarıyla...

"Peki protokoldeki bu maddelere uyabiliyorlar mı? Maalesef uyamıyorlar. Çünkü yirmi yılın hatalarıyla ekonomiyi finanse etmeye çalışıyorlar. Ekonomi adına bildikleri bu. Bilinenleri yapmaya devam ettikleri için bugüne kadar can sıkıcı, toplumu bunaltan, enflasyonu yükselten, faizleri şişiren yanlışlar da aynıyla devam ediyor."

Bu finansman modeli doğru değil

"Bu finansman modeli doğru bir model değil. Türkiye'nin kaynağı dışarıdan bulması lazım ama yüksek faizle borçlanarak değil. Doğrudan sıcak sermayeyi yatırımlarla ülkeye çekmek gerekiyor. Bunun için de hukuk güvenliğinin, vergi güvenliğinin tesis edilmesi, Türkiye'nin iyi bir yatırım cennetine yeniden dönüştürülmesi lazım."

Bunların hepsinden rahatsızız!

(AK Parti ile ittifak yapmaktan pişman mısınız?): Ek vergilerden, KDV'nin arttırılmasından, ödenmiş motorlu taşıtlar vergisini tekrar ödeyecek olmaktan dolayı rahatsızız. Arka arkaya gelen zamlardan rahatsızız. Temel tüketim maddelerine gelen zamlardan, temel gıda maddelerine gelen zamlardan rahatsızız. Raflardaki enflasyonun TÜİK enflasyonuyla örtüşmemesinden rahatsızız. Bir litre mazotu 39 liraya alıyor olmaktan, tarımda mazot, gübre, tohum, ilaç ve diğer girdilerin ortalama enflasyonun çok üzerinde artışlarla çiftçinin belini büküyor olmasından rahatsızız. Ama şunu ifade etmek lazım. Pişmanlık başka bir kavram.