BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Yenice Höyük'te yeni kültürler tespit edildi

Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde sürdürülen Yenice Höyük kurtarma kazılarında, Erken ve Orta Tunç Çağları, Geç Demir Çağı, Hellenistik, Roma ve Orta Çağ kültürleri tespit edildi.

Abone ol

Gaziantep Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gaziantep Müze Müdürlüğü başkanlığında, Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü bilimsel danışmanlığında sürdürülen kazılarda 4. ay tamamlandı.

Kazı ve araştırma çalışmalarının Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim elemanları Yrd. Doç. Dr. Rifat Ergeç, Yrd. Doç. Dr. Makbule Ekici ve Arş. Gör. Dr. Timur Demir'in katılımlarıyla Doğanpınar Barajı'nda su tutulmasına kadar sürdürülmesi planlanıyor.

Çalışmalar sona erdiğinde, Gaziantep'in Sacır deresi boyundaki en erken yerleşimleri hakkında önemli bilgilere ulaşılacağı tahmin ediliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Rifat Ergeç, Oğuzeli ilçesi Doğanpınar köyünde 2013'te yapımına başlanan Doğanpınar Barajı'nın suları altıda kalacak Yenice Höyük'te 19 Temmuz 2015'te başlayan kazı çalışmalarında Erken ve Orta Tunç Çağları, Geç Demir Çağı, Hellenistik, Roma ve Orta Çağ kültürleri tespit edildiğini belirtti.

Sacır deresi üzerinde yer alan arkeolojik alanlarda geçekleştirilen az sayıdaki arkeolojik çalışmadan biri olması dolayısıyla Gaziantep'in tunç çağları bakımından önem arz eden kazıların, dört farklı alanda sürdürüldüğünü ifade eden Ergeç, kazı çalışmaları ile paralel bir şekilde belgelemeye yönelik fotoğraflama, çizim, envanter ve restorasyon çalışmalarının da kazı evinde yürütüldüğünü, kışın ara verilmeden yeni kazı sezonuna kadar devam edeceklerini kaydetti.