BIST 9.983
DOLAR 32,41
EURO 34,83
ALTIN 2.431,53
HABER /  GÜNCEL

Yeni vali sınıra indi

Hakkari'nin yeni Valisi Necmettin Kalkan, incelemelerde bulunmak üzere Irak sınırında bulunan Çukurca İlçesi'ni ziyaret etti.

Abone ol

İNTERNET HABER - Sınır karakollarında incelemelerde bulunan Vali Kalkan, yeni atanan Kaymakam Ünal Koç'u makamında ziyaret ettikten sonra çay bahçesinde vatandaşlarla bir araya gelip, esnaf ziyaretinde bulundu.

Valiler Kararnamesi ile geçen hafta göreve başlayan Hakkari Valisi Kalkan, ilçe ziyaretlerini sürdürüyor. Vali Kalkan, gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Hakkari Emniyet Müdürü Tufan Ergüder, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Yavuz Özfidan ile birlikte Irak sınırında bulunan Çukurca İlçesi'ni ziyaret etti. Vali Kalkan, ilçedeki ilk ziyaretini, Çukurca 20’nci Jandarma Sınır Tugay Komutanlığına yaptı. Burada Tuğgeneral İrfan Özsert’i makamında ziyaret eden Vali Kalkan, daha sonra helikopterle sınır bölgelerini ve karakolları gezdi. Ardından yeni ataması yapılan Çukurca Kaymakamı Ünal Koç'u ziyaret etti. Vali Kalkan, daha sonra ise esnaf ziyaretinde bulunup, yapımı devam eden Çukurca Devlet Hastanesinde incelemelerde bulundu.

Vali Kalkan, Belediye Çay Bahçesinde de vatandaşlarla bir araya geldi. Vali Kalkan burada vanatandaşların sorunlarını dinleyip, not aldı. Köyleri de ziyaret edeceğini anlatan Vali Kalkan, yapılan çalışmalarla ilgili de vatandaşlara bilgi verdi. Vali Kalkan bütün kurum ve kuruluşlarla vatandaşa hizmet etmenin gayreti ve çabası içerisinde olduklarını belirterek, "Bu zor şartlara rağmen bu çetin coğrafyaya rağmen gerek yol hizmetleri, alt yapı hizmetleri ve vatandaşın sağlık ve eğitim ihtiyaçlarını karşılama noktasında çok ciddi gayretler gösteriliyor. Bir önceki Çukurca kaymakamı ve şu anda Hakkari vali yardımcısı olan arkadaşımızla beraber Çukurca’nın sorunlarını Hakkari merkezden daha iyi takip edebileceğiz. Umuyoruz ve diliyoruz ki bir huzur ortamı içerisinde bölge insanının hak etmiş olduğu ihtiyaçları hizmetleri en kısa süre içerisinde ulaştırmak çaba ve gayreti içerisinde olacağız" dedi.

HUZUR VE GÜVEN VURGUSU

Çukurca'nın Üzümlü köyünde açılacak olan sınır kapısı hakkında bilgi veren Vali Kalkan, "Sınır kapıları konusu hemen çözülecek bir şey değildir, Tek taraflı olarak yapılan işlerden ziyade, karşı tarafla eş zamanlı yürütülmesi gereken işlerdir. Hem fiziki olarak altyapıyı hazırlamak lazım, hem de hukuki olarak altyapıyı hazırlamak lazımdır. Çünkü orada çıkacak hukuki ihtilaflarda idari muhatapların belirlenmiş olması lazım. Hükümetimiz bunu takip ediyor. 2012 yılında kapının açılması için bakanlar kurulundan kararın çıkmış. Oraya Gümrük Başmüdürü de atandı. Bunlar belli bir zamanda ama bütün gelişim ilerleme huzur istikrar ve güvenle olacaktır. Sizlerde elbirliğiyle huzur güven ve istikrar ortamını katkı sağladığınız sürece bunlar tabi ki daha kısa süre içerisinde olacak işlerdir" diye konuştu.