BIST 9.076
DOLAR 32,32
EURO 35,10
ALTIN 2.300,89
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Yeni sınav sistemi 2018'deki adı Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı

Yeni üniversite sınav sistemi 2018 adı değişti. YÖK tarafından yapılan bugün son dakika açıklamaya göre üniversite sınav sisteminin adı Yüksek Öğrenim Kurumları Sınavı oldu. Yüksek Öğrenim Kurumları Sınavı 2018 tüm bilgiler internethaber'de.

Abone ol

Milyonlarca öğrenci adayının merakla beklediği 2018 üniversite yeni sınav sistemi belli oldu. YGS ve LYS'nin kalktığı üniversite yeni sınav sistemi Yekta Saraç tarafından açıklandı. Yekta Saraç tarafından açıklanan yeni sınav sisteminin adı Yüksek Öğrenim Kurumları Sınavı oldu.

Bu yıl 2 milyondan fazla adayın gireceği ve aileleriyle birlikte milyonların nasıl bir model olacağını merakla beklediği Üniversiteye Geçiş Sistemi’nin (ÜGS) ayrıntıları YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç tarafından açıklandı. Eski sınav sisteminin adı YGS ve LYS olarak ayrılıyordu. Fakat şimdiki sınav sisteminin adı Yüksek Öğrenim Kurumları Sınavı oldu.

2 MİLYON ADAY BUNU BEKLİYORDU

Yeni sistemi bekleyen adaylar artık YGS ve LYS olarak sınava girmeyecek. Bir sınav sistemi altında toplanan üniversite sınav yeni sisteminde Yüksek Öğrenim Kurumları Sınavı yapılacak.

2018'de üniversiteye giriş yeni sınav sistemi nasıl olacak?