BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Yeni Şafak'ın bu manşeti çok tartışılır

Yalçın Doğan, Yeni Şafak Gazetesi'nin iki gün önce attığı "28 Şubat'a AİHM Darbesi" manşetinin çarpıtılarak verildiğini söyledi...

Abone ol

Yalçın Doğan Hürriyet'teki "Yeni Şafak’ta çarpık manşet" isimli yazısında, 28 Şubat döneminde yargılananların AİHM'e başvurup açtığı ve sonra sonuçlanan dava hakkında Yeni Şafak Gazetesi'nin attığı manşete sert tepki gösterdi. Doğan, Yeni Şafak'a ağır eleştiriler yöneltti.

İKİ gün önce, dinci kesimin sesi Yeni Şafak Gazetesi’nin manşeti: 28 Şubat’a AİHM Darbesi.

1997’de Sincan’da Kudüs Gecesi düzenleniyor. Hani, laikliğe inananlara iğne yapılacak ve iğne sonrasında Siyasal İslam’ı benimsemiş olarak ayılacaklar safsatası!.. Hani, ardından tankların yürüdüğü, 28 Şubat’a giden yolu açan şu ünlü Sincan kepazeliği!.. Neyse, konu bu değil.

O gece sonrasında, DGM’nin açtığı davada beş kişi mahkum oluyor. Onlar da AİHM’ye başvuruyor. AİHM geçenlerde onları haklı buluyor. AİHM’nin gerekçesi, DGM’de askeri yargıç bulunması nedeniyle, adil yargılama hakkına ilişkin kuralın ihlal edilmiş olması. Zaten sırf bu nedenle, DGM’ler daha sonra kaldırılıyor.

Yeni Şafak bu haberi nasıl veriyor: 28 Şubat’a AİHM Darbesi. Ne 28 Şubat’la, ne darbeyle uzak, yakın ilişkisi olmayan bu karara, Yeni Şafak siyasal bir kılıf takıyor. Sözüm ona, AİHM 28 Şubat’a karşı anlamında!..

Tam haber çarpıtma!.. Gerçi, haberin içinde kararın DGM’den dolayı AİHM’den döndüğü yazılı ama başlık tam çarpıtma!..

O gazetede her gün basındaki haber ve yorumlar üzerine ahkam kesenler!.. Orada mısınız?..

Yazı:Yalçın DOĞAN
HÜRRİYETİM