BIST 10.046
DOLAR 32,46
EURO 34,64
ALTIN 2.389,46
HABER /  GÜNCEL

Altaylı, Erdoğan'a cephe aldı

Başbakan Erdoğan'ın medyayı artan olayları abartmakla suçlamasına bir tepki de Fatih Altaylı'dan geldi. Altaylı, Erdoğan'ı adeta eleştiri yağmuruna tuttu...

Abone ol

Hürriyet yazarlarından Fatih Altaylı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı medyayı suçlaması üzerine eleştiri yağmuruna tuttu. Altaylı, "Tayyip Bey, hiç anneniz kapkaç mağduru oldu mu?" başlıklı yazısında, Başbakan'ın en güvenli bir şekilde korunurken, halkın güvenliğinin sağlanamadığını belirterek Erdoğan'ın medyayı olayları abartmakla suçlamasına tepki gösterdi.

BAŞBAKAN Erdoğan kapkaç ve diğer adi suç olaylarının basın tarafından abartıldığını söylüyor.

Zaten Sevgili Başbakanımızın son dönem söylemi bu.

Başbakan Erdoğan’a sormak isterim, her gün onlarcası polise akseden, daha fazlası ‘Nasıl olsa yakalanmaz, zamanıma yazık’ diye polise aksettirilmeyen bunca olayı basın mı yapıyor?

Gazeteciler boş zamanlarında kapkaç mı yapıyorlar.

Yine sorarım Sayın Başbakan’a acaba sizin anneniz veya eşiniz de benim annem gibi iki kez kapkaça maruz kalsa, anneniz bir yıldır kapkaç sırasında bacağında oluşan darbeden ötürü ıstırap çekse yine ‘Basın abartıyor’ diyecek misiniz?

Tayyip Bey, bizim eşimiz, çoluğumuz çocuğumuz sizinkiler gibi yanlarında korumalarla gezmiyorlar.

Evlerimizin önünde polis kulübeleri yok (ki, evinin önünde polis kulübesi olan eski Başbakan Çiller’in bile evi soyuldu).

Bizim yakınlarımız, bu ülkede yaşayan vatandaşlar sokakta yalnız başlarına çevrelerinde bir koruma duvarı olmadan dolaşmak zorundalar.

Ve büyük kentlerde kapkaçla, hırsızlıkla karşılaşan vatandaşların oranı yüzde 30’ları bulmuş.

Bu oran az ise ‘Evet biz abartıyoruz’.

Bu oran çok ise siz ‘Durumu anlamıyorsunuz.’

Ki, bence en vahimi de bu.

Yazı:Fatih ALTAYLI
HÜRRİYETİM

cep