BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,55
ALTIN 2.499,39
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Yeni Şafak yazarı Öztürk'ten ezber bozan çıkış: HDP seçmeni konsolide oldu

Yeni Şafak yazarı Kemal Öztürk, 31 Mart yerel seçimleri ile ilgili Cumhur İttifakı liderlerinin seçim konuşmalarında 'HDP'ye sert bir şekilde yüklenmelerinin' HDP seçmenini konsolide ettiğini vurguladı.

Abone ol

Kemal Öztürk, "Gördüğüm o ki, Cumhur İttifakı kendi tabanını konsolide ederken, daha çok muhalefeti motive etmiş gibi" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak Yazarı Kemal Öztürk, "Muhalefeti motive etmek" başlıklı yazısında Cumhur İttifakı liderlerinin seçim propagandalarında kullandıkları dile değinerek, liderlerin HDP'ye yüklenmelerinin muhalefeti motive ettiğini ve bu durumun HDP seçmeninin daha büyük bir oranla sandığa gitmesiyle sonuçlanacağını söyledi.

CHP'ye ayarında yüklenseydi

Öztürk'ün yazısından satırbaşları şöyle:

İki önemli araştırma şirketinin başkanıyla şöyle bir simülasyon yaptık: Eğer AK Parti, HDP'yi yok saysaydı, CHP'ye ayarında yüklenseydi ve her zamanki gibi kendi projelerini, hizmetlerini anlatsaydı ne olurdu?

"HDP'ye yüklenilmeseyi yüzde 10'luk oy bu kadar konsolide olmazdı"

İkisinin kanaati de çok önemli değişim olacağı yönünde. Ben de aynı kanaatteyim. Bir kere İstanbul böyle diken üstünde olmazdı.

HDP'nin yüzde 10'luk oyu bu kadar konsolide olmazdı. CHP kendi iç sorunlarıyla daha çok uğraşırdı. Yorgun olan seçmen yüksek gerilimden bu kadar negatif etkilenmezdi. Bu simülasyonun sonucunu da yine sandıkta göreceğiz. Ancak gördüğüm o ki, Cumhur İttifakı kendi tabanını konsolide ederken, daha çok muhalefeti motive etmiş gibi.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Piar anketi gündemde seçim sonucu en çok merak edilen iller var
Foto Galeri Piar anketi gündemde seçim sonucu en çok merak edilen iller var Galeriye Gözat