BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Yeni Şafak muhabiri ısrarlı

Yeni Şafak TBMM Büro Şefi Veli Toprak, "haberin doğru olduğunu", hatta Unakıtan'ın "CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın adını da telaffuz ettiğini" açıkladı.

Abone ol

Hükümete yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesi, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'a atfen verdiği, "Genel merkez binasının yapımı süren bir partinin genel başkanının milyon YTL ile ifade edilecek muazzam bir banka hesabı var" sözleri nedeniyle başlayan tartışma ve yapılan yalanlamaya karşı suskunluğunu koruyor.
Ancak, haberi yazan Yeni Şafak TBMM Büro Şefi Veli Toprak, "haberin doğru olduğunu", hatta Unakıtan'ın "CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın adını da telaffuz ettiğini" açıkladı.

Açıklaması, Halka ve Olaylara Tercüman gazetesinin dünkü sayısında manşetten yayımlanan Toprak, Unakıtan'ın sözlerinin teypte kayıtlı olmadığını söyledi. "Haberinin doğru olduğunu" ve "sonuna kadar arkasında durduğunu" vurgulayan Toprak, şöyle konuştu:
"Bakan iki ayrı dost sohbetinde bunu söylemiş. Sayın Bakan da basın müşaviri kanalıyla teyp kaydı olup olmadığını sordurdu. Kasedin olup olmadığının sorulması çok manalı ve düşündürücü. Ben de perde arkası bilgi olduğunu söyledim. Bakan, resmi bir toplantıda değil, dost sohbetinde bunları söylüyor. Hatta orada Maliye Bakanı, Baykal'ın ismini telaffuz bile ediyor. Ancak ben Sayın Baykal'ın ismini yazmadım. Çünkü bu Bankalar Kanunu'na da aykırı. Ama habere öyle bir yazdım ki, Deniz Baykal bile, 'Benim robot resmimi çizmişler' dedi."
Toprak, "Elimde görüşmeyle ilgili başka bilgi ve konular da var. Eğer bunları da kullansaydım, emin olun ki tartışmanın konusu da, boyutları da değişirdi ve farklı boyutlara gelirdi" diye konuştu.

Unakıtan'dan dava sinyali

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Yeni Şafak'taki haberle ilgili, "Böyle bir açıklama yapmadım. Tüm kanuni haklarımı da kullanacağım" diyerek dava sinyali verdi. Plan ve Bütçe Görüşmeleri sırasında dün CHP'lilerin eleştirilerini yanıtlayan Unakıtan, CHP'nin 150, Genel Başkanı Deniz Baykal'ın da 1 milyon YTL'si olduğu yönünde bir açıklaması olmadığını söyledi. "İlgili yere de tekzip gönderdim, tüm kanuni haklarımı da kullanacağım. Söylemediğim sözler üzerine senaryo çizmenin âlemi yok" diyen Unakıtan, Hiçbir Maliye Bakanı'nın söylemeyeceği sözler. Ben bunu açıklamadım. Açıklama için niçin akşama kadar bekledin deniyor? Pazartesi günü Bakanlar Kurulu'ndaydım, herhalde açıklama için çıkamazdım. Toplantıdan çıktım, açıklamayı yaptım" ifadelerini kullandı.

'Savcılar harekete geçsin'

Unakıtan'a tepki gösteren CHP'li Mustafa Özyürek, "Bu mantık devam ederse kim bu hükümete yan bakar, Maliye Bakanı elindeki bilgileri basına sızdıracaktır. Bu bilgiler bizim namusumuza tevdi edilmiştir. Bunları yakın çevrenize sızdırıyorsanız size güven kalmaz" diye konuştu. Özyürek, savcılar harekete geçmezse suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.

Kaynak :