BIST 10.289
DOLAR 32,22
EURO 34,73
ALTIN 2.455,57
HABER /  DÜNYA

Yeni Kaleşnikof Rusya'da tanıtıldı!

Özellikle gerilla gruplarıyla dünya çapında kullanılır hale gelen Kalaşnikof tüfeklerinin yeni görünüm Moskova'da tanıtıldı.

Abone ol

Kalaşnikof tüfeklerinin yeni görünümlü hali ve yeni logosu Moskova'da düzenlenen bir geceyle kamuoyuna tanıtıldı.
 
Kalaşnikof'u üreten firma "Kalasnikov Concern", KC markasıyla avcılık giysileri ve bıçaklar da satışa sunacak. Benzerlerinden daha ucuz ve üretimi daha kolay olan Kalaşnikof tüfekleri özellikle gerilla gruplarıyla, Asya ve Afrika'daki ordular arasında popüler bir silah. Dünya çapında 100 milyondan fazla Kalaşnikof satıldığı tahmin ediliyor. Tüfeğin mucidi Korgenaral Mikhail Kalaşnikof geçen yıl hayatını kaybetmişti.

Moskova'daki toplantıyla kamuoyuna tanıtılan yeni logoda K ve C harfleri yer alıyor. Russia Today'in internet sitesi Kalaşnikof için biri Rusça, diğeri de İngilizce iki yeni slogan da geliştirildiğini yazdı. İngilizce slogan "Barışı Korumak", Rusça slogansa "Barışın silahları" anlamına geliyor.

_79472313_79472312.jpg

Şirket geçen yıl 140 bin tüfek satarak satışlarını bir önceki yıla göre ikiye katlamıştı. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Aleksey Krivoruçko üretimlerini modernize ederek 2020'de yılda 300 bin silah üretmeyi hedeflediklerini söyledi.