BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,00
HABER /  GÜNCEL

Yeni kabineye 4 Kürt 1 Zaza Bakan!

Başbakan Davutoğlu'nun geçici seçim hükümetini kurdu. Davutoğlu'nun 'bölgesel dengeler ve terörle mücadele' konusunu dikkate alarak yeni kabineyi oluşturduğu belirtildi.

Abone ol

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu yeni hükümeti kurdu. Davutoğlu’nun seçim kabinesinde, 4 Kürt, 1 Zaza bakan bulunuyor.

Yeni Gıda ve Tarım Bakanı Kutbettin Arzu’nun yanı sıra Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve AB Bakanı Ali Haydar Konca’nın Kürt, Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın ise Zaza olduğu biliniyor. HDP’li Bakan Müslüm Doğan’ın ise Alevi-Kürt olduğu ifade ediliyor.

"BAKAN LMASINI DOĞRU BULDUK"

Kabinede AK Partili bakanların yanı sıra bu partiye yakın isimlerin tercih edilmesi tartışma konusu olurken, AK Partili bir bakan, “2.5 aylık bir hükümete yeni isim atamanın ciddi sıkıntıları olacaktı. Birçok bakanlıkta işi öğrenmek 6 ay sürüyor. Bu nedenle müsteşar ve bakan yardımcılarının bakan olmasını doğru bulduk. MGK’ya girecek bakanlar belirlenirken, toplumun hassasiyetleri ve Türkiye fotoğrafı dikkate alındı” açıklamasını yaptı. Kabinedeki sürpriz olan İçişleri Bakanlığı’ndaki değişiklikte ise farklı etkilerin söz konusu olduğu dile getiriliyor.

ALTINOK’TA ALA DESTEĞİ

Hürriyet'in haberine göre, seçim öncesinde anayasa gereği İçişleri Bakanlığı görevini bırakan Efkan Ala’nın bakanlığı ‘gölge bakan’ olarak yönettiği iddia ediliyor. Ala’nın görevden alınan Sebahattin Öztürk’le de yakın çalışma arkadaşı olduğu biliniyor. Ancak kulislerde, ikilinin arasında terörle mücadele ve son dönem operasyonlar konusunda fikir ayrılığı yaşandığı ve yerine İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok’un getirilmesine karar verildiği iddiası dolaşıyor. Altınok’un Ala’nın üniversiteden sınıf arkadaşı olduğu ve bu değişikliğin diğer bakanlardan farklı olarak 3 gün önce kesinleştiği de ifade ediliyor.