BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Yeni iPad ucuza satılacak işte fiyatı

Apple merakla beklenen tanıtımını dün akşam yaptı. Retina ekranlı yeni iPad'lerin fiyatı da açıklandı.

Abone ol

Teknoloji ve iletişim devi Apple, düzenlediği bir tanıtım etkinliğiyle merakla beklenen yeni nesil ürünlerini tanıttı. Retina ekranlı iPad'ler 1.299 dolara satılacak.

Etkinlikte yeni bilgisayar işletim sistemi Mavericks'in de ücretsiz olarak kullanıma açıldığını duyuran Apple yetkilileri ayrıca en son sürüm iPadlerin de ABD'de alışverişin doruk noktaya çıktığı, bu yıl 28 Kasım'da başlayacak ve bir hafta sürecek Şükran Günü tatilinde satışa sunulacağını bildirdi.

RETİNA EKRANLI İPAD

Şirketin satışlar müdürü Phil Schiller, satışa sunulacak yeni dizüstü bilgisayarı, 33 santimetrelik Retina ekranlı Macbook Pro'nun daha ince ve hafif olduğunu, ayrıca bataryasının da 9 saat dayanabilecek kadar uzun ömürlü olduğunu söyledi.

Fiyatı bin 499 dolar olan eski sürüme göre daha ucuz olan yeni sürüm bin 299 dolardan satılacak.

screen-shot-2013-10-23-at-8.44.49-am.png
MacBook Pro'nun 38 santimetrelik daha büyük ekranlı ve 256 gigabaytlık bilgi saklama kapasiteli büyük sürümü de 2 bin 199 dolar olan eski sürümüne göre ucuzlayarak bin 999 dolardan satışa sunulacak.

MAC PRO'LARIN FİYATI

Apple'ın en gelişmiş dizüstü bilgisayarı olan, şirketin, "usta bilgisayar kullanıcıları" için ürettiğini duyurduğu Mac Pro da aralık ayında 2 bin 999 dolardan piyayasa çıkacak.

macbook pro and new macbook
Şirketten yapılan açıklamada, üzerinde değişiklikler yapılan iOS7 işletim sistemini kullanan taşınabilir cihazların üçte ikisine yakın bir bölümünün eylül ayında piyasaya sürüldüğü ve satışa sunulmasından bir ay kadar sonra 20 milyon kadar kişinin bu cihazlarla ücretsiz müzik veri akışı sağlayan iTunes Radio'yu dinlediği bildirildi.

MİNİ İPAD BEKLENENDEN FARKLI

7.9 inç ile gelen iPad mini söylentilerin aksine 2048x1536 yani Retina ekranla geliyor. Ve yine iPhone 5S ve iPad Air'daki gibi 64 bit A7 işlemci ile geliyor. 8 kat hızı artırılmış durumda.

Geliştirilmiş LTE desteği bulunuyor. Geçen yılki modelden 4 kat hızlı performans ve 8 kat hızlı grafiklere sahip.

ipad-5.jpg
KAÇ İPAD SATILDI?

Apple'ın tablet bilgisayar üretim hattını da yeni iPadlerle yeniden canlandırması bekleniyor. Dün gerçekleştirdiği etkinlik kapsamında Retina ekranlı iPad mini ve 5. nesil iPad olan iPad Air tabletlerin resmi duyurularını gerçekleştiren Apple, 2010’dan bu yana satışta olan iPad tabletlerin 170 milyon satış rakamına ulaştığını bildirdi. Söz konusu rakam geçtiğimiz yıl iPad mini lasnmanında 100 milyon olarak bildirilmişti.