BIST 9.694
DOLAR 32,52
EURO 34,83
ALTIN 2.425,28
GÜNCEL

Yeni Havalimanı'nda tarihi an! İlk uçuş gerçekleşti

29 Ekim'de açılması planlanan 3. Havalimanı'nda ilk uçuş gerçekleşti. Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne (DHMİ) ait Cessna Citation XLS tipi test uçağı, pistte kalibrasyon uçuşu yaptı.

Yeni Havalimanı'nda biten pist için seyrüsefer cihazlarının testleri için pistin üzerinde DHMİ'ye ait Cessna uçağı ilk kontrol uçuşunu yaptı. Cessna Citation XLS tipi uçuş kontrol uçağı, biten 3 bin 750 metre uzunluğunda ve 60 metre enindeki pistin pas geçiş anı büyük ilgi görürken sistemlerin düzgün çalıştığı ve pistin uçuşa hazır olduğu belirtildi.

Yüzde 90.5'i tamamlanan ve 29 Ekim'de ilk etabı açılması planlanan 3. Havalimanı'na ilk kez bir uçuş gerçekleştirildi. DHMİ'nin Cessna Sitation XLS tipi test uçağı, seyrüsefer testi için yapımı yeni tamamlanan 3 bin 750 metre uzunluğundaki pist üzerinde kontrol uçuşu gerçekleştirdi. Piste teker koymayarak pas geçen uçak, seyrüsefer cihazlarının doğru çalışıp çalışmadığı kontrolünü gerçekleştirdi. Yapılan kontrollerde sistemlerin düzgün çalıştığı, pistin iniş ve kalkışlara uygun olduğu görüldü.

Sitene Ekle