BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,86
ALTIN 2.430,03
HABER /  GÜNCEL

Yeni havalimanı köylüleri etkileyecek

Üçüncü havalimanı yapılırken, çevre köylerde yaşayan insanların mağdur edilmemesi gerektiğine dikkat çekildi...

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’a 3. havalimanının Terkos Gölü yakınlarına yapılacağını açıkladı. Çatalca ile Arnavutköy arasında yapılacak olan havalimanını civar köylerde oturanlar da merakla bekliyor. Tayakadın Köyü Muhtarı Salim Şeker, havalimanı yapılırken köylünün mağdur edilmemesi gerektiğine dikkat çekti.

KÖYLÜ BİLGİLENDİRİLECEK

Başkan Kadir Topbaş’ın açıkladığı alana yakın olan Arnavutköy’e bağlı Tayakadın Köyü sakinleri de bu açıklamayı yakından takip etti. Köy muhtarı Salim Şeker, havalimanının köylerine yakın bir alanda yapılacak olmasını sevindirici buldu. Havalimanı ile birlikte köylerinin de tanınacağını kaydeden Şeker şöyle konuştu: “Havalimanının yakın çevreye yapılması, sadece bizim için değil ülkemiz için de güzel olacak. Ancak yıllardır burada yaşayan köylülerimiz mağdur edilmemelidir. Yapılacak havalimanı köyümüze ne getirir ne götürür bunları göz ardı etmemek gerekir. Halk mağdur edilmezse yapılacak her türlü hizmet köyümüze fayda getirecek ve tanıtımını yapacak diye düşünüyorum. Burada yaşayan insanlar buraların çamurunu toprağını çiğnemişlerdir. Eğer köylümüz silinip atılırsa bu bizim için felaket olur.”

Bazı yetkililerin kendisini arayarak havalimanı konusunda toplantı yapacaklarını kaydeden Şeker, “Ankara’dan arayarak önümüzdeki günlerde bir toplantı yapmak istediklerini söylediler. Köylümüzle toplantı yapacaklarını belirttiler. Bizi bilgilendireceklerini ifade ettiler.” diye konuştu.