BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Yeni haftada hava nasıl olacak?

Geçen hafta yurdu etkisi altına alan yağışlı hava bu hafta da devam edecek mi? Yoksa güneş yüzünü gösteriyor mu? İşte yanıtı;

Abone ol

Türkiye’nin büyük bölümünde aralıklarla sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde yağışların görüleceği tahmin ediliyor. Sıcaklar iç ve doğu kesimlerde 3 ila 5 derece azalacak.

Bölge bölge hava durumu şöyle:


Doğu Akdeniz'in doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Çankırı, Kastamonu ve Sinop çevrelerinde kuvvetli yağış bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıya göre, sabah saatlerinde Doğu Akdeniz ile İç Anadolu'nun doğusunda, öğle saatlerinden itibaren Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz'in doğusu, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Ankara'nın kuzey ve doğu çevreleri, Çankırı, Kastamonu ve Sinop çevrelerinde kuvvetli yağış olacağı tahmin ediliyor.

Uyarıda, kuvvetli yağış sonucu oluşabilecek ani sel, su baskını, heyelan ve yıldırım düşmesine karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli olması isteniyor.

BÖLGE BÖLGE DURUM

Türkiye genelinde yağış bekleniyor. Sıcaklar iç ve doğu kesimlerinde 3 ila 5 derece azalıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye’nin büyük bölümünde aralıklarla sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde yağışların görüleceği tahmin ediliyor. Yağışların; Sabah saatlerinde Doğu Akdenizin doğusu ile İç Anadolunun doğusunda, öğle saatlerinden itibaren Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdenizin doğusu, Doğu Anadolunun doğusu ile Ankaranın kuzey ve doğu çevreleri, Çankırı, Kastamonu ve Sinop çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sıcaklar iç ve doğu kesimlerde 3 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar genellikle güney ve güneybatı, kuzeybatı kesimlerde; kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Yağışların; Sabah saatlerinde Doğu Akdenizin doğusu ile İç Anadolunun doğusunda, öğle saatlerinden itibaren Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolunun doğusu, Doğu Akdenizin doğusu, Doğu Anadolunun doğusu ile Ankaranın kuzey ve doğu çevreleri, Çankırı, Kastamonu ve Sinop çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, taşkın, yıldırım düşmesi v.b.) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekiyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU
DİĞER SAYFADA...
 


[PAGE]



Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (20)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; sabah saatlerinde doğu çevreleri, öğle saatlerinde kuzey ve doğu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. (18)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde kuzey çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (23)

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; doğu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. (27)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde Alanya çevreleri sağanak yağışlı (25)

SAMSUN: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren kuvvetli olması bekleniyor. (18)

ERZURUM: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor. (13)

DİYARBAKIR: Parçalı zamanla çok bulutlu (26)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Yapılan son değerlendirmelere göre bugün bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Çanakkale ve Edirne çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, İç Ege ile Kuzey Ege kıyıları aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar Batı Akdenizin iç kesimleri, Doğu Akdeniz ile sabah saatlerinde Alanya çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; K.Maraş, Osmaniye ve Hatay ile Adana'nın doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Doğusu, Çankırı ile Ankara'nın kuzey ve doğu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinde Kastamonu ve Sinop çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren bölge genelinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinde Erzincan, Tunceli, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı,Iğdır, Bingöl ve Muş çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Kilis çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.