BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Yeni Ford Focus otomobilseverleri büyüledi

Ford'un yeni Focus modelinin tanıtımı Ankara'da Cer Modern'de yapıldı. Yeni Focus'un özellikleri otomobilseverleri büyüledi.

Abone ol

Ford'un Yeni Focus modelinin tanıtımı Ankara'da Cer Modern'de yapıldı.  Otosan Ürün Müdürü Talat İşçioğlu, tanıtımı yapılan Yeni Ford Focus otomobilin özelliklerine ilişkin basın mensuplarına bilgi verdi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Yeni Focus'ta ''Dinamik Tork Kontrolü'', ''Otomatik Park Sistemi'' ve ''Aktif Şehiriçi Güvenlik Sistemi'' gibi teknolojik yenilikler bulunuyor.

Dinamik Tork Kontrolü, otomobilin Elektronik Denge Programı (ESP) modülünü kullanarak çalışıyor ve aracı saniyede 100 kez sıklıkta izliyor. Bu sistem, araç viraj alırken motor torkunun ön tekerlekler arasında dağılımını sürekli olarak dengeliyor ve daha iyi yol tutuşu sağlayarak, virajlarda önden dışarı kayma eğilimini azaltıyor.

OTOMATİK PARK SİSTEMİ

Otomatik Park Sistemi de, sürücü için uygun olan park yerini bulmakla kalmıyor, aracın park etmesine yardımcı oluyor. Araçta yer alan sensörler sayesinde dar park yerlerine (aracın 1,2 katı) paralel park ederken, otomobil sürücü için gerekli direksiyon manevralarını yapıyor, sürücü sadece frene ve gaza basıp vites değiştiriyor.

GÜVENLİK SİSTEMİ ŞAŞIRTTI

Ford Focus'un yeni versiyonunun diğer bir özelliği ise Aktif Şehir İçi Güvenlik Sistemi. Bu sistemde, kızılötesi lazer teknolojisi, düşük hızdaki çarpışmaların riskini azaltmak için sürekli olarak öndeki araçla mesafe izleniyor. İsteğe bağlı olarak devreye alınan sistem; saatte 30 kilometre hızın altında seyrederken öndeki araç ile mesafenin aniden azalması ya da aracın durması halinde, kazadan kaçınmaya ya da çarpışmanın etkisinin azaltılmasına yardım etmek için önceden frenleri hazırlıyor ve sürücü zamanında tepki vermezse sistem sürücü yerine otomatik olarak fren yapıyor.

Yeni Ford Focus otomobilin tanıtımı etkinliğine katılan davetliler, otomobili test etme olanağı da buldular.