BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Yeni FETÖ darbesinin Başbakan adayı kim?

Star yazarı Ahmet Kekeç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeni FETÖ darbesinin Başbakan adayı olduğunu savundu.

Abone ol

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, FETÖ ile mücadele kapsamında yürütülen soruşturmalara yönelik sert eleştirileriyle gündemde.

FETÖ'nün kanlı darbe girişimi sonrası yaşanan gelişmeler CHP ile iktidar arasında soğuk rüzgarlar estirdi.

Kılıçdaroğlu, hükümeti karşı darbe yapmakla eleştirirken, hükümet kanadı ise onu Yenikapı ruhunu zedelemekle suçluyor.

FETÖ'ye kol kanat germekle suçlanan Kılıçdaroğlu, hükümete yakın kalemlerden Star gazetesi yazarı Ahmet Kekeç'in de hedefinde.

"Yeni FETÖ darbesinin Başbakan adayı kim?" başlıklı bugünkü yazısında Kekeç, “15 Temmuz’un Başbakanı kim olacaktı?” sorusunu sordu, ardından iki yıl kadar önce CHP’den istifa eden Emine Ülker Tarhan'ın açıklamasını köşesine taşıdı:

“Bir süredir CHP ve cemaat ittifak halinde. Kılıçdaroğlu elinde bir takım tapelerle iki seçim geçirdi. Bunlar yasal dinlemeler de değil. İnternete düşmüş illegal kayıtları sürekli okuyor.”

"FETÖ'NÜN STEPNESİ"

17-25 Aralık operasyonları sonrası FETÖ'yle ittifak yapmakla suçladığı CHP liderine yüklenen yazar, yazısını böyle tamamlıyor:

"Hatırlarsanız, önce “genel başkanlıkta gözüm yok, aday olmayacağım” demiş, Baykal’ı (ve Baykal kontenjanındaki muhtemel adayları) temin etmişti. Sonra da, niyeyse, “ani bir kararla” adaylığını ilan ederek ittifakla genel başkan seçilmişti.

CHP’yi “FETÖ’nün stepnesi” haline getiren olayların miladını, FETÖ patentli “kaset skandalı” oluşturuyor.

15 Temmuz girişimi başarılı olsaydı, Başbakanlık koltuğunda, FETÖ’ye kol kanat germe görevini hiç aksatmamış mutemet bir siyasetçiyi görecektik.

Şaşırmayacaktık.

Muhtemel bir FETÖ darbesinin (bu defaki daha kanlı olacakmış) Başbakan adayı da, 15 Temmuz’a rağmen “kol kanat germe görevini” aksatmadan sürdüren ve “Zaman gazetesi niye kapatılıyor kardeşim?” diyen aynı mutemet siyasetçidir.

Bu kişinin kim olduğunu biliyorsunuz!"