BIST 10.248
DOLAR 32,27
EURO 34,76
ALTIN 2.393,69
HABER /  DÜNYA

Yeni bir sınır kapısı açılıyor!

Türkiye Irak sınırına yeni bir sınır kapısı açılıyor. Hakkarinin Çukurca ilçesi sınırlarına açılacak sınır kapsının hazırlıkları başladı.

Abone ol

Terör örgütü PKK'nın çekilmesinden sonra halkın artık girmekten çekinmediği Irak sınırının geçiş bölgelerindeki mayınlı araziler büyük bir risk oluşturmaya başladı. Düzlük bölgelerdeki mayınlı arazideki uyarı levhaları dikkat çekti.

Türk Silahlı Kuvvetleri, terör örgütü PKK'nın etkinliğinin artmasına paralel olarak son 30 yıl içinde farklı zamanlarda, Irak sınırında teröristlerin kullandığı geçiş bölgelerine mayın döşedi.

Türkiye - Irak sınırının Hakkari'nin Çukurca ilçesi sınırları içindeki bölümü de, bu mayınlanan araziler içinde yer aldı. Bu bölgede, yeni bir sınır kapısının açılması planlandı. Sınır kapısının hazırlıkları Çukurca'nın karşısına denk düşen Kuzey Irak'taki Kanimasi kasabası arasında başlamış durumda.

PKK'nın Kuzey Irak'taki Basyan, Avaşin ve Zap kamplarına açılan, sınırın bu geçiş noktasının bir çok alanına mayın döşenmiş durumda. Türk Silahlı Kuvvetleri, düzlük bölgelerdeki mayınların olduğu yere, halkın basmaması için uyarı levhaları koydu.

Dağlık bölgedeki mayınlı arazide ise uyarı levhasının olmadığı belirtildi. Bölgenin Kuzey Irak bölümünde, PKK'nın mayınladığı yerlerin de bulunduğu dile getirildi. PKK'nın çekilmeye başlamasından sonra bölge halkı, sınırdaki arazinin mayınlardan temizlenmesini istiyor.