BIST 9.049
DOLAR 32,33
EURO 35,09
ALTIN 2.300,60
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Yeni Başbakan Binali Yıldırım'dan ilk açıklama

Yeni Başbakan Binali Yıldırım oldu. Yeni Başbakan Binali Yıldırım ilk açıklamasını AK Parti Genel Merkezi'nde yaptı. Yeni Başbakan Binali Yıldırım'ın ilk vaadi 'terörü bitirme' sözü oldu.

Abone ol

Yeni Başbakan Binali Yıldırım oldu. Binali Yıldırım görev gelmesinin hemen ardından AK Parti Genel Merkezi'nde açıklama yaptı.  

KÜRSÜYE ÇIKTIĞI GİBİ GÜLDÜRDÜ

Binali Yıldırım, isminin açıklamasının ardından kürsüye gelerek bir konuşma yaptı. Konuşmasına bir fırka ile başlayan Binali Yıldırım, salondakileri güldürdü. 

TEMEL FIKRASI

''Aklıma bir şey geldi. Temel konuşma yapmaya hazırlanıyormuş kürsüye çıkmış bakmış ki konuşması yok benimki gibi. Sonra demiş ki topluluğa buraya çıkarken konuşmamı bir Allah biliyordu bir ben, şimdi artık Allah biliyor. Çok değerli dava arkadaşlarım aziz milletim sözlerimin başında 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyoruz.

"BENİM İÇİN ONURLARIN EN YÜKSEĞİ"

22 Mayıs Pazar günü 2. Olağanüstü Büyük Kongremizi gerçekleştireceğiz. Hazırlıklarımızı büyük oranda tamamladık. Kurucularından biri olmaktan her zaman büyük bir onur duyduğum AK Parti'nin genel başkan adaylığına layık görülmek benim için onurların en yükseğidir, aynı zamanda da çok büyük bir sorumluluktur. Görevi devredecek olan sayın genel başkanımız, başbakanımız Ahmet Davutoğlu'na bugüne kadar vermiş olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum.

Parti kongreleri birer demokrasi bayramıdır. Ancak AK Parti kongrelerini diğer partilerden ayıran özellik AK Parti kongreleri ayrışma nedeni değil, birlikteliğin daha da kuvvetlendirme vesilesidir.

Kurucu başkanımız liderimiz başta olmak üzere partimizin her kademesindeki arkadaşlarımızla tam bir uyum içerisinde çalışarak büyük Türkiye hedeflerine ulaşmak için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Büyük kongremizde partimizin kutlu yürüyüşe devam sloganıyla belirlediği programını çok daha geniş bir şekilde değerlendireceğiz. Bugün bu konularda detaya girmeye ihtiyaç duymuyorum.

"TERÖR BELASINI GÜNDEMDEN ÇIKARACAĞIZ"

Milletimize şunu Diyarbakır'a orada hunharca katledilen vatandaşlarımızın yanına gitmeden önce bir şey söylemek istiyorum. Milletim rahat olsun bu terör belasını Türkiye'nin gündeminden çıkaracağız. Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Allah'a emanet olun."