BIST 9.087
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.326,13
HABER /  GÜNCEL

Yeni Bakanlar tam isim listesi- Erdoğan hükümetinin yeni kabinesi

TÜRKİYE'nin yeni kabine listesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Ankar'dan gelen son dakika açıklamaya göre yeni kabine listesinde 4 milletvekili var. ETS Tur'un sahibi ile Özel Maya okullarının sahibi bakan oldular. İşte tam bakanlar listesi.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk bakanlar kurulunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Yeni sistemle cumhurbaşkanlarının artık yürütme konusunda bahane üretemeyeceklerini ifade eden Erdoğan, 26 olan bakanlık sayısının ise 16'ya indirildiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni hükümet sisteminin ilk kabinesini dün Beştepe'de düzenlenen törenin ardından kamuoyu ile paylaştı. Buna göre yeni kabinede Meclis'ten 4 isim bulunuyor. Milletvekili yapılmayan ve kabinede yer alması beklenen Ömer Çelik, Mehmet Şimşek, Nihat Zeybekçi ile Naci Ağbal ise açıklanan yeni kabinede görev almadı.

SÜRPRİZ İSİMLER VAR

Yeni kabinenin en çok dikkat çeken iki ismi ise Mehmet Ersoy ile Ziya Selçuk oldu. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı kabinedeki isimler;

Adalet Bakanı: Abdülhamit Gül
Dışişleri Bakanı: Mevlüt Çavuşoğlu
İçişleri Bakanı: Süleyman Soylu
Milli Savunma Bakanı: Hulusi Akar
Milli Eğitim Bakanı: Ziya Selçuk
Sağlık Bakanı: Fahrettin Koca
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Fatih Dönmez
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı: Mehmet Cahit Turan
Çevre ve Şehircilik Bakanı: Murat Kurum
Tarım ve Orman Bakanı: Bekir Pakdemirli
Kültür ve Turizm Bakanı: Mehmet Ersoy
Gençlik ve Spor Bakanı: Mehmet Kasapoğlu
Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı: Zehra Zümrüt Selçuk
Hazine ve Maliye Bakanı: Berat Albayrak
Ticaret Bakanı: Ruhsar Pekcan
Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Mustafa Varank

ERDOĞAN BEŞTEPE'DE KONUŞTU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni kabineyi açıklamadan önce basın mensuplarına açıklama yaptı. Türkiye'nin yönetim sistemini demokratik yollarla değiştirebilen az sayıda ülkeler arasında yer aldığını söyleyerek şöyle konuştu:

“Ülkemiz tarihinin en önemli demokratik dönüşümlerinden biri bugün başarıyla tamamlanmıştır. 15 Temmuz’dan itibaren bizi destekleyen, yeni yönetim sistemimizi hayata geçirebilmemize imkân sağlayan MHP’ye burada başta Sayın Genel Başkan Bahçeli olmak üzere teşekkür etmek istiyorum. MHP ile işbirliğimizi Meclis’te de geleceğe yönelik sürdüreceğiz.

"YENİ YÖNETİM SİSTEMİNİ TAMAMLIYORUZ"

Cumhurbaşkanlığı merkez teşkilatı, bakanlıklarımız, politika kurullarımız, ofislerimiz başta olmak üzere yeni dönemin ruhuna uygun şekilde yönetim mimarimizin çatısını oluşturduk. Bakan yardımcılarımızdan başlayarak aşağıya doğru üst yönetim sisteminin yapılarını tamamlıyoruz.

"ARTIK YÜRÜTME KONUSUNDA BAHANE KALMAMIŞTIR"

1 numaralı Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle anayasamızın verdiği yetkiye dayanarak yeni yönetim sistemimizin çatısını resmen hayata geçirmiş olduk. Ne bizim ne de bizden sonra gelecek olan cumhurbaşkanlarının yürütme görevi konusundaki aksaklıklar eksiklikler konusunda milletimize karşı öne sürebilecekleri bahaneleri kalmamıştır.

"UZLAŞMA MECBURİYETİNDEYİZ"

Elbette anayasa ve yasa gerektiren reformları Meclis’te uzlaşma yoluyla çıkarmak mecburiyetindeyiz. Ancak anayasanın Cumhurbaşkanına verdiği yürütme görevleri ve bununla bağlantılı yetkiler konusunda hiçbir mazerete sığınma hakkımız bulunmuyor. Bunun için milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirmek için gece gündüz çalışacağız.”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve yeni bakanlar kimler oldu? İşte o listeCumhurbaşkanı Yardımcısı ve yeni bakanlar kimler oldu? İşte o listeCumhurbaşkanı Yardımcısı ve yeni bakanlar kimler oldu? İşte o listeCumhurbaşkanı Yardımcısı ve yeni bakanlar kimler oldu? İşte o listeHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN