BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,64
ALTIN 2.412,57
HABER /  GÜNCEL

Yeni Asyacılar seçim tercihini yaptı

Seçime sayılı günler kala cemaatler de oylarının rengini belli ediyor. Yeni Asya grubu kararıyla şaşırtmayacak

Abone ol

12 Haziran'da yapılacak genel seçim için geri sayım başladı. Nur cemaatinin Yeni Asya kolu yine Demokrat Parti dedi.

Nur cemaatinin Yeni Asya kolu kararını Yeni Asya gazetesinde yayınlanan "Zorunlu bir açıklama" başlıklı yazı ile duyurdu.

18 Nisan 2011 tarihinde yayınlanan, 'Daha önceki Umumî Meşveret toplantılarında alınan kararlar çerçevesinde siyasî görüşümüzde bir değişikliğin söz konusu olmayıp, DP'ye verilen desteğin devam etmesi; bu hususla ilgili neşriyat ve çalışmalarımızın, cemaatimizde ve kamuoyunda oluşan hassasiyetleri dikkate alan dengeli ve yapıcı bir üslûp ve dozajla yürütülmesi' şeklindeki tavsiye kararı" hatırlatıldı. Ardından tekrar bir uyarıda bulunularak şöyle denildi:

AKP'Yİ DESTEKLEMİYORUZ!


O günden bugüne, neşriyatımızı bu ölçü ve prensipler çerçevesinde devam ettirme gayreti içinde olduk. Ve sizlerden gelen mesajlar da, ağırlıklı olarak, bu çizgi, üslûp ve dozajın genel bir tasvibe mazhar olduğunu gösteriyor.

Ancak bir süredir bazı internet sitelerinde, "kes-kopyala-yapıştır" yöntemiyle yayılan bir iddia yer alıyor. Yeni Asya'nın AKP'yi desteklediği yönündeki bu asılsız ve dayanaksız iddianın, zihinleri bulandırma amaçlı bir provokasyon olmanın ötesinde hiçbir anlamı olmadığını açıkça ifade ediyoruz. 41 yıllık çizgi ve duruşunu, hiçbir kırılmaya meydan vermeden bugünlere taşıyan Yeni Asya, 12 Haziran seçiminde de tavrını her zaman olduğu gibi net, açık ve şeffaf bir şekilde ortaya koymuştur. Yukarıda bir kez daha aktardığımız pasajlarda verilen mesaj, bunun çok sayıdaki örneklerinden sadece biridir. Buna rağmen, aksi yönde ileri sürülen iddiaların, dediğimiz gibi, hiçbir geçerliliği yoktur."