BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  DÜNYA

Yemen'de protestoculara ateş!

Yemen’in başkenti Sana’da polisin göstericilere ateş açması sonucu en az 65 kişi yaralandı, 27 kişi öldü.

Abone ol

Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih’in 32 yıllık iktidarının sona ermesini isteyen protestocuların üzerine ateş açıldı. Olayda 6'sı ağır 65 kişi yaralandı. Ülkede 2 haftadır süren olaylarda toplam 27 kişi öldü.

Hastane kaynakları, Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih’in 32 yıllık iktidarının sona ermesini isteyen protestocuların üzerine ateş açıldığını, yaralılardan 6’sının durumunun ağır olduğunu bildirdi.

Görgü tanıkları, polisin yanı sıra sivil giyimli güvenlik görevlilerinin de olaya karıştığını, protestocuların Sana Üniversitesi önünde haftalardır kamp kuran binlerce göstericiye katılmalarını önlemek için ateş açıldığını aktardı.

Yemen resmi haber ajansı Saba ise, saldırıya iktidar karşıtı bir aşiret liderine bağlı silahlı göstericinin sebep olduğunu, çatışmada 3 sivilin ve 3 polis memurunun yaralandığını iddia etti.

Bu arada, yaklaşık 10 bin kadar protestocunun, Sana’nın 60 kilometre güneyindeki Dhamar kentine doğru yürüyüşe geçtiği öğrenildi. Ali Abdullah Salih’in bağlarının güçlü olduğu Dhamar, ayrıca Yemen Başbakanı ve İçişleri Bakanı'nın da memleketi olarak biliniyor. Ülkede haftalardır süren şiddet olaylarında en az 27 kişi hayatını kaybetti. 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...