BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Yemen'de protestocuların üzerine ateş açıldı

Yemen'in başkenti Sanaa'da Cumhurbaşkanı Salih karşıtlarının protestosu üzerine ateş açıldı. Muhalefet, bir katliamın işlendiğini söylüyor.

Abone ol

Yemen'in başkenti Sanaa'da BBC'ye konuşan doktorlar, hükümet güçlerinin en az 28 muhalif göstericiyi vurarak öldürdüğünü söylüyor.

Üniversite yakınlarında toplanan bir grup protestocunun üzerine ateş açıldığı ve ölenlerin yanısıra onlarca kişinin de yaralandığı bildirildi.

Ölü sayısının artabileceğinden endişe ediliyor.

Gelen haberlere göre gösterici gruba, yakınlardaki yüksek binaların tepesine mevzilenmiş silahlı adamlar tarafından ateş açıldı.

Protestocular, Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'i istifaya çağıran sloganlar atıyordu.

Tunus ve Mısır'da rejim değişikliğine yol açan halk ayaklanmaları ardından protestolara sahne olan bölge ülkelerinden biri durumundaki Yemen'de başkent Sanaa'nın yanısıra Aden ve Taiz kentlerinde de son haftalarda gösteriler düzenleniyor.

Yolsuzluk ve işsizlik sorunlarıyla başa çıkılmasını talep eden muhalif göstericiler Cumhurbaşkanı Salih'in görevden inmesini istiyor.

Bundan önceki gösteriler esnasında Cumhurbaşkanı'nın sopa ve bıçak taşıyan yandaşları ile protestocular arasında çatışmalar yaşanmış, protestolar polis tarafından dağıtılmıştı.

Cumhurbaşkanı Salih, Yemen'de 32 yıldır iktidarda.

2013 yılında tekrar cumhurbaşkanlığı için aday olmayacağını söyleyen Ali Abdullah Salih, bu süre zarfında iktidarını ''kanının son damlasına kadar koruyacağını'' söyledi.

Yemen lideri, ülkenin güneyinde ayrılıkçı bir hareketle, El Kaide'yle bağlantılı militanlarla ve yer yer gerginliklerin yaşandığı kuzeyde Şii aşiretlerle mücadele içinde.