BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Yemen'de on binlerce eylemci tekrar meydanlarda

Yemen'de on binlerce eylemci Cumhurbaşkanı Salih'in yargılanması talebini yeniden meydanlara taşıdı.

Abone ol

Yemen'de ülke çapında protesto gösterileri düzenleyen on binlerce kişi, Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in yargılanması talebini yeniden meydanlara taşıdı.

Aylardır süregiden eylemler ardından, dokunulmazlık karşılığında görevden inmeyi taahhüt eden Cumhurbaşkanı Salih'in ülkeyi bir kez daha terketmeye hazırlandığı yönünde güçlü işaretler var.

Bundan önce iki kez Suudi Arabistan'a gittikten sonra ülkesine geri dönen Salih'in bu sefer 'tedavi için' muhtemelen ABD'ye seyahat edeceği düşünülüyor.

Protestocular, "devrimin amacına ulaşabilmesi için birlik içinde hareket" vaadiyle eylemler düzenliyorlar.

Muhalefet temsilcileri, Cumhurbaşkanı Salih'in görevi devretmeyi kabul ettiği geçen ayki anlaşmaya rağmen, oğulları dahil yakın çevresinde yer alan kişilerin iktidara tutunmaya devam edeceğinden kaygı duyduklarını söylüyor.

Geçtiğimiz günlerde Washington, Yemen'de 30 yılı aşkın süredir iktidarda bulunan Ali Abdullah Salih'in ABD'ye seyahat isteğini değerlendirdiğini açıklamıştı.

Şubat ayında yapılması planlanan seçimlere kadar cumhurbaşkanı unvanını taşımaya devam eden Salih'in ABD'ye seyahat başvurusunun tamamen tıbbi gerekçelere dayandığı açıklandı.

Haziran ayında Yemen'de cumhurbaşkanlığı konutunu hedef alan saldırıda Ali Abdullah Salih ciddi biçimde yaralanmış ve tedavi görmek için Suudi Arabistan'a gitmişti.

Salih, ABD'ye gitse dahi bu ülkede kalacağının garantisi yok. Bundan önce iki kez Suudi Arabistan'a gitmiş ve her defasında Yemen'e geri dönmeyeceği tahminleri ileri sürülmüştü.