BIST 10.046
DOLAR 32,49
EURO 34,72
ALTIN 2.409,04
HABER /  GÜNCEL

Yemen'de bombalı saldırı: En az 26 ölü

Yemen'de yeni Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin and içmesinden kısa süre sonra güneyde düzenlenen intihar saldırısında en az 26 kişinin öldüğü bildirildi.

Abone ol

Yemen'in güneyinde bir kamyonete yerleştirilen bombanın patlaması sonucu en az 26 kişinin öldüğü bildirildi.

Patlama, Hadramawt vilayetinde, Mukalla kentindeki cumhurbaşkanlığı sarayı dışında meydana geldi. Ölenler arasında, sarayı korumakla görevli ve seçilmiş askerlerden oluşan muhafız alayı mensuplarının bulunduğu bildirildi. Cumhurbaşkanlığı muhafız alayı, eski cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in oğlu Ahmed'in komutası altında bulunuyor.

Bir askeri yetkili, Fransız Haber Ajansı AFP'ye yaptığı açıklamada, patlamanın bir intihar bombacısının kullandığı kamyonette meydana geldiğini belirtti.

Saldırı, Yemen'in yeni Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin and içerek göreve başlamasından kısa süre sonra meydana geldi. Hadi, Salı günü tek adayın katıldığı seçimler sonunda cumhurbaşkanlığı görevine getirilmişti. Cumhurbaşkanlığı seçimi sırasında ülkenin güneyinde şiddet olayları patlak vermiş, 9 kişi ölmüştü.

Yemen'deki seçim, ülkede aylardır Ali Abdullah Salih yönetimine karşı sürdürülen protesto gösterileri ardından bir anlaşma sağlayan komşu ülkelerin çabasıyla gerçekleşti.

Eski cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih, Pazartesi günü düzenlenecek törenle görevi resmen Abdurabbu Mansur Hadi'ye devredecek.

Yeni Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, televizyondan yaptığı konuşmada, "el Kaide örgütüne karşı mücadele etmeye devam edeceklerini" söyledi; bunun "ulusal ve dini bir görev olduğunu" vurguladı. Hadi, "Güvenliği yeniden tesis etmezsek bunun tek sonucu kargaşa ortamı olur." dedi.

Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, askeri birliklerle güneydeki ayrılıkçılar, ordu içindeki isyancı gruplar ve diğer hizipler arasındaki çatışma ortamından kaçarak başka bölgelere göç eden binlerce kişinin de evlerine dönmesinin sağlanması için çaba gösterileceğini söyledi.

Güney Yemenli olan Hadi, daha önce ayrılıkçılarla diyalog kurulması çağrısında bulunmuştu.