BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,09
ALTIN 2.472,06
HABER /  GÜNCEL

Finale adımızı yazdırabiliriz

UEFA'da son 16'ya adını yazdırmayı başaran Beşiktaş, şimdi 2010'da bu kupayı müzesine götüren Atletico Madrid'i beklemeye başladı.

Abone ol

Trabzonspor'un elenmesinin ardından Türkiye'yi Avrupa'da temsil eden tek takım olarak kalan siyah-beyazlı futbolcular, finale kadar yürüyeceklerine inanıyor. Beşiktaş'ın tecrübeli yıldızı Simao Sabrosa, zor da olsa Braga'yı elediklerini belirterek, "Braga Avrupa Ligi'nde final oynamış bir ekip. İyi bir strateji izleyerek turu geçtik. Adım adım yükseliyoruz. Artık son 16 takım arasındayız. Finale çok yaklaştık" dedi.

İKİ TAKIMIN GÜÇLERİ EŞİT
Uzun dönem forma giydiği Atletico Madrid ile güçlerinin eşit olduğunu vurgulayan Simao, "Önümüzde A.Madrid başta olmak üzere 3 rakip kaldı. İyi konsantre olursak, finale adımızı yazdırabiliriz. Kendimize güveniyoruz" diye konuştu.

CARLOS'UN HESABI VAR
Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal'ın Atletico Madrid ile hesabı var. 2009-2010 sezonunda Avrupa Ligi'nde Galatasaray'ı eleyen Atletico Madrid ile eşleyen Sporting Lizbon'un başında olan Carvalhal, eşleşmeden üzgün ayrılan taraf olmuştu. Madrid'deki ilk maçtan 0-0 ile evine dönen Portekizli hoca, Lizbon'daki maç 2-2 berabere bitince Avrupa Ligi'ne veda etmiş, Atletico Madrid o sezon kupayı müzesine götürmeyi başarmıştı. Beşiktaş-Atletico Madrid eşleşmesi Carvalhal için de bir rövanş niteliği taşıyor.

İKİ TAKIM ORTAK!
Beşiktaş-Atletico Madrid eşleşmesi, iki kulübün Aralık ayında yaptığı ortaklığı akıllara getirdi. Futbolun G8'i olarak lanse edilen ve Alliance adı verilen grupta Atletico Madrid, Shanghai Shenhua, Ain, Club America ve Chicago Fire gibi kulüplerle ortaklık anlaşması yapan Beşiktaş'ın Madrid'deki ilk toplantıda yönetici Mete Düren temsil etmişti. Alliance adlı grupta o