BIST 2.375
DOLAR 15,77
EURO 16,82
ALTIN 943,01
HABER /  GÜNCEL

YemekSepeti’nden sızan numaralara müstehcen mesaj yağıyor! KVKK Yemek Sepeti için inceleme başlattı

YemekSepeti’ndeki veri sızıntısı skandalları bitmek bilmiyor. Sanal korsanlar tarafından ele geçirilen yüz binlerce kişiye ait kişisel veriden 20 bini internetten paylaşıldı. Olayın ardından birçok kişiye sapıklar WhatsApp üzerinden mesajlar atmaya başladı. Ortaya çıkan durum sonrası birçok vatandaş büyük mağduriyet yaşadı. 

Abone ol

YemekSepeti'neYemekSepeti geçtiğimiz günlerde hacklenmiş ve milyonlarca müşterisinin kisel verileri çalınmıştı. Korsanlar Yemek Sepeti’nden fidye istemiş, alamayınca da 20 bin kişinin kişisel verilerini internetten paylaşmıştı. Skandal giderek büyürken, kişisel verileri YemekSepeti’nden çalınıp internete düşen kişilere cinsel içerikli müstehcen mesaj yağıyor. 

Çok ağır cinsel taciz ve küfürler…

İnternette dolaşan kişisel verileri alan ve kötü niyet ile kullanan bazı kişiler, vatandaşlara cinsel içerikli mesajlar yazmaya başladı. Ayrıca bu bilgilerin dolandırıcılıkta kullanılabilme tehlikesi olduğu belirtiliyor. Özellikle kadın müşterilerin telefonlarına çok ağır cinsel içerikli taciz ve küfür mesajları gidiyor.

YemekSepeti hakkında inceleme başlatıldı

Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK), "müşterilere ait kişisel verilerin ele geçirildiği, bu verilerin yayımlanması tehdidiyle 'Yemeksepeti'nden fidye talep edildiği, bunun yerine getirilmediği için 20 bin kullanıcının kişisel verilerinin paylaşıldığı" yönündeki haberler üzerine harekete geçti. KVKK, müşterilerinin bilgileri çalındığı iddia edilen Yemeksepeti ile ilgili resen inceleme başlattı.  Kişisel Verileri Koruma Kurumu, 21 milyon 504 bin 83 kişinin etkilendiği belirtilen siber saldırının ardından veri ihlali gerekçesiyle Yemeksepeti hakkında 29 Mart 2021'de de inceleme başlatmıştı.

Cezası 2 milyon liradan başlıyor

Yemek Sepeti'nin maddi olarak büyük davalarla karşılaşabileceği belirtildi. Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, 11 bin 330 TL üzerindeki maddi zarar için açılan davaların Tüketici Hakem Heyeti tarafından karara bağlanabileceğini, kararın İcra Müdürlükleri aracı ile yerine getirilebileceğini ifade etti. Bilişim Hukuku Derneği Başkanı Avukat Kürşat Ergün ise, vatandaşların hem Yemek Sepeti'ne hem de kötü niyetli kullanım yapanlara karşı dava açma hakları olduğunu bildirdi. Yemek Sepeti'nin KVKK incelemesi sonrası güvenlik açığı tespit edilirse 2 milyon TL'ye varan bir ceza ile karşılaşabileceği belirtildi.

ÖNCEKİ HABERLER
Faizsiz Bankacılık ile ilgili düzenleme Resmi Gazete’de BDDK yayınladı
Faizsiz Bankacılık ile ilgili düzenleme Resmi Gazete’de BDDK yayınladı
Süte yüzde 46 zam geldi! İkinci zam da gelecek Üretici memnun
Süte yüzde 46 zam geldi! İkinci zam da gelecek Üretici memnun
4 belediye çalışanına cinsel tacizden yargılanan CHP’li Belediye Bakanı rüşvetten gözaltına alındı
4 belediye çalışanına cinsel tacizden yargılanan CHP’li Belediye Bakanı rüşvetten gözaltına alındı
Selahattin Alpay kaç yaşında aslen nereli kaç kere evlendi?
Selahattin Alpay kaç yaşında aslen nereli kaç kere evlendi?
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 13-19 Kasım haritasını yayınladı Bu illere dikkat!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 13-19 Kasım haritasını yayınladı Bu illere dikkat!
Makam odasında öldürmeye çalıştı! Kadına şiddetin son mağduru 'başsavcı' 
Makam odasında öldürmeye çalıştı! Kadına şiddetin son mağduru 'başsavcı' 
Türkiye ekonomisi büyümeye devam ediyor İşte üçüncü çeyrek rakamları
Türkiye ekonomisi büyümeye devam ediyor İşte üçüncü çeyrek rakamları
Şamil Tayyar'dan şaşırtan ekonomi açıklaması: Bir yönüyle rakam bir yönüyle psikolojidir
Şamil Tayyar'dan şaşırtan ekonomi açıklaması: Bir yönüyle rakam bir yönüyle psikolojidir
Ahmet Hakan’dan Bülent Arınç’ı delirtecek yazı! Allah billah aşkına zorlayın Arınç’ı
Ahmet Hakan’dan Bülent Arınç’ı delirtecek yazı! Allah billah aşkına zorlayın Arınç’ı
11 ilde eğitime fırtına engeli! Valiliklerden peş peşe açıklamalar
11 ilde eğitime fırtına engeli! Valiliklerden peş peşe açıklamalar