BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,56
ALTIN 2.376,25
HABER /  GÜNCEL

Yemeğinden öyle bir şey çıktı ki...

İstanbul'da lojistik firmasında uzman olarak çalışan Candan Gürkan yemeğinden bakın ne çıktı...

Abone ol

İstanbul'da lojistik firmasında uzman olarak çalışan 29 yaşındaki Candan Gürkan, öğlen yemeğinde çıkan döneri yerken bir anda boğazına bir şey takıldı.

Önce öksürmeye ardından durmadan kusmaya başlayan genç kadın, doktora gittiğinde gırtlağına saplanan şeyin paslı bir iğne olduğunu öğrenince şok yaşadı.

İstanbul'da bir lojistik şirketinde uzman olarak görev yapan Candan Gürkan, geçtiğimiz 13 Şubat günü öğlen arasında yemekhane katına indi. Dişine uygulanan kanal tedavisi nedeniyle tam olarak çiğneme yapamayan genç kadın, yemek şirketi tarafından getirilen menüden et döner seçti.

"ŞANSLIYMIŞSIN..."

Arkadaşlarıyla birlikte masaya oturan Gürkan, kısa bir süre sonra öksürmeye başladı. Boğazına dönerde bulunan kekiğin kaçmış olabileceğini düşünen genç kadın lavaboya giderek bir anda kusmaya başladı. Ancak öğürme hissinin durmaması üzerine işyerinin hemen yakınlarında bulunan hastaneye gitti. Yapılan muayene sırasında Gürkan'ın yemek borusuna saplanan şeyin 'metal bir cisim' olduğunu belirleyen doktor, 'şanslıymışsın ki daha fazla ilerlemeden oraya takılmış' diyerek konuşmaması ile yutkunmamasını istedi.

"1,5 SAAT SONRA ÇIKARILDI"

Verilen narkozun ardından genç kadının yemek borusuna saplanan paslı bir iğne parçası, yaklaşık bir buçuk saat süren operasyonla çıkarıldı. Uyandıktan sonra boğazına saplanan şeyin paslı bir iğne olduğunu öğrenen Candan Gürkan, önce çalıştığı şirket ardından da yemek şirketi ile görüştü. Ancak aradığı muhatabı bulamayan Gürkan, noter aracılığıyla ihtarname yolladı. Buradan da yanıt alamayınca mahkemenin yolunu tuttu.

"8 BİN TL TAZMİNAT İSTEDİ"

Avukatı aracılığıyla İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvuruda bulunan Candan Gürkan, yaşadığı olay nedeni ile gerekli denetimi yapmayan yemek şirketi ile kendilerini denetleyemeyen kendi şirketi hakkında 3 bin TL maddi, 5 bin TL değerinde 'sembolik' bir manevi tazminat davası açtı. Çalıştığı lojistik şirketi, yaşanan olayda bir sorumlulukları olmadığını belirterek, davanın reddini isterken, yemek şirketi ise davacının 'kötü niyetli' olduğunu, paslı iğnenin kendi yaptıkları yemekten çıkıp çıkmadığının belirlenemediğini öne sürdü.

"HAYATIN OLAĞAN AKIŞINA AYKIRI..."

Davalının yemek sırasında boğazına bir şey takılmasına rağmen hiçbir tepki vermediği, bir süre restoranda oturduğu ve daha sonra lavaboya gittikten sonra kusmasının hayatın olağan akışına aykırı olduğunu ileri süren yemek şirketi, zaten davalının 'eşim bu olay yüzünden borsada para kaybetti, onu tahsil edeceğim' demesiyle de kötü niyetli olduğunu bir göstergesi olduğunu kaydetti.

"AMACIM PARA DEĞİL..."

Eşinin borsada para kaybettiği ve kendisinin de bu parayı tahsil etmek istediği yolundaki iddialarının tamamen gerçek dışı olduğunu belirten Candan Gürkan, "Amacım para olsaydı, sembolik bir miktarda dava açmazdım. Ben yaşanan durumun ortaya çıkmasını istiyorum. Zaten davayı kazanırsam sonucun 5 büyük gazetede ilan edilmesini istiyorum." diye konuştu.